ЈА САМ МАКЕДОНАЦ И ГОВОРИМ МАКЕДОНСКИ: Заев оштро одговорио бугарском министру

Танјуг

28. 11. 2020. у 22:21

ЈА САМ МАКЕДОНАЦ И ГОВОРИМ МАКЕДОНСКИ: Заев оштро одговорио бугарском министру

Архива Новости

ПРЕМИЈЕР Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да је он Македонац који говори македонски језик признат у целом свету одговарајући тако на коментар бугарског министра одбране Красимира Каракачанова који је рекао да је Заев Бугарин коме "споро ради памет".

-Ја сам Македонац који говори македонски језик признат у целом свету. Каракачанов је Бугарин који говори бугарски језик признат у целом свету- написао је Заев на фејсбуку реагујући на изјаву Каракачанова поводом интервјуа Заева за бугарску агенцију БгНес.

Заев је међутим додао да етничка и идентитетска разлика није једина разлика између њих, већ да је важнија и озбиљнија разлика у томе како гледају на свет.

-Ја радим на приближавање ставова око разлика и знам да је то могуће само путем размене идеја и мишљења, а не путем увреде и недоличне поруке- написао је македонски премијер.

Он је додао да од народа очекује корак ка пријатељству, а не говор мржње.

-Доста је било мржње- закључио је Заев на фејсбуку.

Иначе Каракачанов је назвао Заева Бугарином коме "споро ради памет" након што је македонски премијер у интервјуу за бугарску агенцију изнео тврдње да Северна Македонија и Бугарска имају заједничку историју, од које су произашли македонски народ и бугарски народ, као и македонски језик и бугарски језик.

Каракачанов је на то рекао да није реч о заједничкој, већ о бугарској историји до 1944. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Petar

29.11.2020. 02:02

Не разумем се много, али пре Турака ту су владали и живели Срби. Како год, нека су нам живи и здрави наши јужни и источни суседи