КАРАНТИН ЈОШ 14 ДАНА: У ФБиХ продужен полицјски час

Танјуг

23. 11. 2020. у 17:22

КАРАНТИН ЈОШ 14 ДАНА: У ФБиХ продужен полицјски час

Фото: Архива ВН

КРИЗНИ штаб Федералног министарства здравља БиХ продужио је раније донете мере заштите од ширења корона вируса за још 14 дана, што подразумева обавезно ношење маски у затвореном и на отвореном, повећану физичку дистанцу и забрану кретања од 23 до пет сати ујутру.

Физичка дистанца је повећана на минимум два метра.

Из ове обавезе се изузимају особе које имају проблеме са дисањем због хроничних болести или које не могу да скину маску без туђе помоћи, затим особе са интелектуалним потешкоћама или сметњама у развоју, особе с оштећењем слуха, спортисти на утакмицама, тренинзима и спортским активностима, возачи на бициклу, електричном ромобилу и мотоциклу.

Правним субјектима је наложено да, где није могуће обезбеддити прописану физичку дистанцу, организују рад у сменама или омогућити рад од куће, пренео је сарајевски портал Клиx.

Кантоналним/жупанијским штабовима је дозвољено увођење и рестриктивних и другацицји мера у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Грађанима је препоручено да избегавају јавна и приватна окупљања и ограниче своја кретања, а особама старије животне доби, нарочито онима са хроничним болестима, да избегавају беспотребна кретања и коришћење јавног пријевоза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)