УГАШЕН ПОЖАР У ШКОЛИ: Повређен ватрогасац, интервенисало 30 ватрогасаца са 15 возила

Танјуг

02. 11. 2020. у 09:44

ВАТРОГАСЦИ су угасили пожар који је ноћас избио у школи у Загребу, а том приликом је лакше повређен један ватрогасац.

УГАШЕН ПОЖАР У ШКОЛИ: Повређен ватрогасац, интервенисало 30 ватрогасаца са 15 возила

Борис Субашић

Пожар је избио у Основној школи Мате Ловрака у загребачкој Горњој Дубрави, а према изјавама сведока који живе у близини, све се збило око 4.30, пише портал Индекс.

Ватра је захватила цео горњи спрат школе, а на терен је изашло више од тридесет ватрогасаца са неколико возила.

Како се чини према најновијим фотографијама с места догађаја, оцењује портал, ватрогасци су пожар ставили под контролу. Цело подручје је ограђено.

Служба за управљање у хитним ситуацијама објавила је да је пожар угашен, а у току је догашавање.

"Јутрос у 4.28 сати Јавна ватрогасна јединица Града Загреба примила је дојаву о пожару на адреси Алеја Блажа Јуришића 13 у Дубрави. Доласком на локацију утврђено је како је реч о пожару кровишта у објекту ОШ Мате Ловрака. Пожар је угашен и у току је догашавање. У гашењу је учествовало 30 ватрогасаца и 15 ватрогасних возила,” каже се у званичном саопштењу.

Према првим информацијама са терена, пожар је изазвало запаљено смеће иза објеката.

"Кад су ватрогасне јединице дошле на ице места, смо дошли утврдили да се ради о пожару у објекту ОШ "Мате Ловрака" на спрату у просторији од 15 м2 који је угашен, али се и проширио и увукао у (металну) међуконтсрукцију кровишта које се мора отворити и истовремено гасити, тако да има још дима. На терену су 22 возила (има их много, јер се због корона вируса не гурамо по возилима). Један ватрогасац је лакше повређен (угануће зглоба)", одговорила је ЈВП Загреб на питање портала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)