У ЉУБЉАНИ ПУСТЕ УЛИЦЕ, У МАРИБОРУ ПРОТЕСТ Овако је изгледао први полицијски час у историји независне Словеније

Танјуг

21. 10. 2020. у 09:36

У УТОРАК у 21 сат, први пут у историји независне Словеније, на снагу је ступио полицијски час, односно ограничење кретања између 21 и 6 сати ујутро, а надлежни позивају грађане да остану у својим кућама.

У ЉУБЉАНИ ПУСТЕ УЛИЦЕ, У МАРИБОРУ ПРОТЕСТ Овако је изгледао први полицијски час у историји независне Словеније

Фото: АП

Од поноћи дружење је ограничено на највише шест особа, а постоји и забрана кретања између региона.

Увођење полицијског сата у главном граду прошло је прилично мирно, наводи хрватски портал Индеx и додаје да су нешто иза 21 сат улице постале празне, а фоторепортер 24ура на улицама је затекао углавном само полицајце.

Мало другачије било је у Марибору, где се стотинак демонстраната окупило на Главном тргу. Они су , између осталог, узвикивали да полицијски час није уставан.

Премијер Јанез Јанша синоћ је, као реакцију на протест, на Твитеру објавио да Словенија у последња 24 сата већ има више од 1.100 новозаражених те је позвао људе да се уозбиље.

Јутрос је портпарол владе за корона вирус Јелко Кацин позвао људе да остану у својим домовима.

-Заиста, останите код куће ако можете. Многи од нас морају ићи на посао, посебно данас. Пазите на себе и назовите оне којима је потребна помоћ. Нема их мало-написао је он.

У уторак навече влада је одлучила да су у колективним спортовима допуштена такмичења, али само она на највишем нивоу, док су у појединачним спортовима допуштена велика домаћа и међународна спортска догађања без гледаоца.

Спортски тренинг сада је допуштен спортистима олимпијске, светске, међународне и перспективне класе, као и професионалним спортистима старијим од 15 година, који су уписани у регистар професионалних спортиста у Министарству.

Влада је такође одредила да чак и у црвеним регијама фризерски и козметички салони могу прихватити једног клијента на 20 квадратних метара. До сада се сматрало да у тим регионима фризери и козметика могу имати само једног клијента у пословном простору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)