ПРЕПОРУКЕ И НОВЕ ОДЛУКЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Старији у продавнице кад су најмање гужве - остављена могућност да забрану верских скупова

Новости онлајн

20. 10. 2020. у 15:40

ГОРАН Черкез, помоћник министра здравства Федерације БиХ рекао је да су данас одржаној седници Кризног штаба донели упозорење за јавност имајући у виду убрзано ширење корона вируса.

ПРЕПОРУКЕ И НОВЕ ОДЛУКЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Старији у продавнице кад су најмање гужве - остављена могућност да забрану верских скупова

Фото: Д. Поздеровић

- Између осталог, неопходно је избегавања било каквих скупова, окупљања. Припаднике треће доби позвали смо да не иду на места с пуно људи, када требају у продавницу да то раде у периоду од 11 до 13 часова, када је најмања гужва - рекао је Черкез за Радио Сарајево.

Додао је да су послали препоруке за увођење онлине наставе у кантонима где је тешка ситуација.

- Такође, родитељима је препорука да с децом избегавају ваннаставне активност - истакао је Черкез. Додао је како су донели захтеве према кантонима за анализирањем епидемиолошких наредби.

- Препорука је кантонима да на основу анализе епидемиолошке ситуације, на основу анализе расположивих здравствених капацитета и свега осталог што је битно у оваквој ситуацији, да почну доносити мере. То могу бити све могуће мере, од тога да се поштовају постојеће, до парцијалних, ограничавања кретања ако епидемиолози сматрају адекватном, забране верских скупова, боравка на отвореном и затвореном - нагласио је Черкез.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)