ОБЈАВЉЕН УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК НАПАДА У ЗАГРЕБУ: Полицајац покушао да побегне, Безук му сручио рафал у леђа (ВИДЕО)

Новости онлине

17. 10. 2020. у 18:22

НАКОН бекства са Марковог трга, нападач на зграду Владе извршио је самоубиство на загребачком Јабуковцу

ОБЈАВЉЕН УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК НАПАДА У ЗАГРЕБУ: Полицајац покушао да побегне, Безук му сручио рафал у леђа (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

У Управи полиције, начелник полиције Никола Милина и жупанијски државни тужилац са Жупанијског суда у Загребу Јурица Илић на конференцији за новинаре говорили су о истрази напада на зграду Владе у којој је рањен полицајац.

На конференцији је објављен видео снимак напада 22-годишњег Данијела Безука на зграду Владе. Након бекства са Марковог трга, нападач на зграду Владе извршио је самоубиство на загребачком Јабуковцу.

Утврђено је да је реч о покушају три тешка убиства полицајаца, рекао је Милина на почетку. Изразио је саучешће породици нападача.

- Све прикупљено показује колико ово питање и радикализација могу утицати на различита понашања и довести до најтежих последица - рекао је.

- Можемо потврдити да постоје елементи који указују на извршење дела терористичког модалитета. То јасно показује и оно што је представљено. Настављамо са мерама и радњама ради расвјетљавања свих околности. Везано за овај догађај и данас смо привели једну особу у Полицијској управи Сисак, Мославина, што такође можемо повезати са догађајем са елементима терорисаног Трга Светог Марка - рекла је Милина.

Нагласио је да је проблем да грађани имају илегално оружје и даље присутан.

- Иза овог догађаја криле су се разне претње и претеће понашање. Замолио сам полицију да предузме све превентивне мере како би то спречила и заштитила све грађане Републике Хрватске као и државне дужноснике - рекао је.

(РТЛ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)