МАКЕДОНЦИ УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ ЗБОГ КОРОНЕ: Нико не сме да прими више од 4 госта у кућу - разматра се ношење маски и на отвореном

Бета

08. 10. 2020. у 17:21

ЗДРАВСТВЕНЕ власти Северне Македоније најавиле су данас увођење рестриктивних мера за спречавање ширења корона вируса, пошто је број заражених у сталном порасту од почетка октобра.

МАКЕДОНЦИ УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ ЗБОГ КОРОНЕ: Нико не сме да прими више од 4 госта у кућу - разматра се ношење маски и на отвореном

Фото: Пиксабеј

Нова 364 случаја потврђена у последња 24 сата нови је дневни рекорд броја заражених други дан заредом. На онлајн конфернецији за новинаре министар здравља, Венко Филипче, рекао је да анализе показују да је озбиљан проценат нових случајева заражен на кућним окупљанима и породичним прославама, па је прва мера ограничавање броја гостију која једна породица може да прими на четири.

- Овом новом мером избећи ће се да се забаве из кафића и барова пребаце у кућне услове - рекао је Филипче.

Друга нова мера коју ће Комисија за заразне болести предложити Влади Северне Македоније је забрана груписања више од четири особе на јавном простору после 22 сата, а трећа мера је увођење обавезног ношења маски или друге заштитне опрме на отвореном простору, као и у затвореном простору и на радном месту.

- Јесењи талас ковида-19 је овде и може да се очекује погоршање ситуације, иако је ситуација у земљи још стабилна - рекао је Филипче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)