АФЕРА РЕСПИРАТОР У ФБиХ: Опет пропао тендер за монтажу и сервис респиратора

Танјуг

06. 10. 2020. у 07:51

АФЕРА РЕСПИРАТОР У ФБиХ: Опет пропао тендер за монтажу и сервис респиратора

Танјуг

НА НОВИ тендер Федералне управе цивилне заштите (ФУЗЦ) за монтирање - верификацију, сервис и транспорт стотину респиратора, који су у априлу набављени из Кине у БиХ посредством фирме "Сребрена малина", поново се није пријавила ниједна компанија.

То значи да је опет пропао посао, вредан 175.000 КМ, монтаже и поделе респиратора који већ пет месеци стоје у складишту.

Тендер је расписан 23.септембра и радило се о, како ја наведено, "преговарацким поступком без објаве обавјештења". Но, јуче у подне истекао је рок за пријаве, на који се није пријавила ниједна фирма.

Ову информацију потврдио је за "Аваз" и Мустафа Кадрибеговић, в.д. директора ФУЦЗ-а.

Разлог за расписивање новог тендера јесте тај што се на првобитни, који је био с обавештењем, била пријавила једна фирма, али само за верификацију.

Без монтаже, респиратори не могу бити подељени медицинским установама, а веће пет месеци стоје у складишту једне приватне фирме у Рајловцу.

Афера са респиратора траје још од априла.

У набавку уређаја плаћених 10,5 милиона КМ укључило се Тужилаштво БиХ, а већ месецима су под истрагом федерални премијер Фадил Новалиц, суспендирани директор ФУЦЗ-а Фахрудин Солак, власник „Сребрене малине" Фикрет Хоџић и директор Агенције за лекове Александар Золак.

У овом предмету испитано је више од 30 сведока, а питање је дана када ће бити подигнута оптужница, наводи Аваз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)