УСТА СУ МИ БИЛА ПУНА КРВИ, ГУШИО САМ СЕ: Младић из Мостара открива зашто су га рођаци брутално претукли

Новости онлине

24. 09. 2020. у 19:57

УСТА СУ МИ БИЛА ПУНА КРВИ, ГУШИО САМ СЕ: Младић из Мостара открива зашто су га рођаци брутално претукли

Фото: Архива ВН

МЛАДИЋ Елдин Буљина (20) из Мостара испричао је да су га рођаци брутално претукли због спора око шуме.

Разлог сукоба је имовина, односно посед шуме. И то се дуго вуче. Неколико пута смо ми предлагали како да се реши тај спор, међутим, они хоће све за себе и тврде да је све њихово. Приче да сам ја у завади с пола села нису тачне – додаје Елдин Буљина, преноси Српскаинфо.

Он је након опоравка детаљно испричао ко га је и како тукао.

– Звао ме комшија да му поправим трактор. Отишао сам до њега да то урадим и, када сам кренуо од њега, они су искочили из жбуња и почели да ме ударају. Прво сам видио Сафета Бркића, који је у рукама имао палију. Онда су изашли и остали. Тукли су ме, вукли, бацили у провалију. Осетио сам како је један од њих уринирао по мени. Чуо сам како говоре “да смо имали пиштољ, да му скратимо муке” – присећа се најгорег дана у свом животу Елдин Буљина.

Претукли су га брутално његов тетак и још петорица рођака. Елдин је претучен у Доњем Селу код Коњица, а само пуком срећом је преживео. Претукли су га Сафет, Анес, Вахид, Садмир и Изет Бркић те Ајдин Грлица.

– Тукли су ме наизменично, ја сам покушавао неколико пута побећи. Али увек су ме стизали. Ударали су ме у ребра. Био сам на ивици пута и једне провалије. Ухватио ме Сафет за врат и почео ме давити. Убацио ми је прсте у очи и тада ми је Сафет рекао: „Чекали смо ти бабу, али наишао си ти, сад ћеш ти добити батине, а и он ће доћи по своје.“ Изет Бркић ме ухватио за руке, а они су ме ухватили за ноге и бацали ме по дрвима, по камењу. Вукли су ме неких 100 метара. Ја сам ставио руке на главу да мало ублажим ударце – прича Буљина.

Каже да се скупио у положај фетуса и тако чувао лице и очи, а да су они покушавали да му размакну руке и ноге да га лакше носе.

– Када нису могли да ми разврате руке, Изет Бркић ме ударио у тестисе и ја сам од бола попустио. Садмир Бркић ми је ногама стао на леву, а Изет на десну руку. А Сафет и остали су ми чували ноге и тукли ме у ребра и у главу. Добио сам око 36 удараца на једно место на глави. Онда су ми главом ударали о камен. Чуо сам Сафета како говори „сад ћемо га водом залити да дође себи“. Трзнуо сам се јер је вода била хладна – наставља шокантну исповест Елдин Буљина. Каже да је све време бруталног премлаћивања чуо псовке, пише Аваз.

– Све сам испричао полицији. Накупила су ми се пуна уста крви, а нос ми је сломљен, нисам могао да дишем. Пљунуо сам крв само да до ваздуха дођем. Један од њих је рекао, мислим да је био Изет: „Види га, још је жив, мајку му ј****. Штета што нисам понео пиштољ да ти скратимо муке.“ Сећао сам се свега, али нисам могао да се померим од удараца. На крају су уринирали по мени јер сам осетио топлоту на телу. Чуо сам како говоре, „носите га, сакријте, да се не зна да смо ми“. Све сам чуо како говоре да ће ми убити бабу, да ми не знамо ко су Бркићи, да њима не може нико ништа. Говорили су „неће још дуго, мртав је, нема од њега ништа“. Ја сам након неког времена осетио хладноћу. Пробудим се и видим мрак око себе – каже Буљина.

Када је утврдио да може померати руке, кренула је борба за живот. Допузао је до комшије Аде и рекао: „Зови Хитну и полицију, ја не могу више.“

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)