МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА: Око 60 одсто Словенаца ће примити вакцину против Коивд-19

Танјуг

22. 09. 2020. у 20:32

КАДА вакцина против Ковид-19 постане доступна, очекује се да ће бити вакцинисано око 60 одсто словенацке популације или око 1,2 милиона људи, изјавио је словеначки министар здравља Томаж Гантар.

МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА: Око 60 одсто Словенаца ће примити вакцину против Коивд-19

Фото: Н. Фифић

Гантар је, одговарајући на питање посланика, цитирао интерно истраживање које је показало да је око 55 одсто запослених и 69 процената корисника домова за старе изразило жељу да се вакцинише, пренела је СТА.

Он је рекао и да се и у ЕУ очекује да ће бити вакцинисано око 60 одсто људи, одговарајући на питање Виолете Томић, посланице опозиционе левице, јуче у Народној скупштини.

Томићева је истакла да је Ковид-19 проузроковао неуспех у решавању других проблема и болести, што сматра неприхватљивим.

Гантар је истакао да су се листе чекања у јавном здравственом систему већ повећале више него 10 пута у годинама економског раста, а такође су се значајно повећале током прва два месеца епидемије.

У то време здравствене услуге су морале бити ограничене јер је болест још била непозната, рекао је министар здравља и додао да се данас чине напори да се избегне слична ситуација, али да много зависи од дисциплине у придржавању постојећих мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)