СИТУАЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ ЗАБРИЊАВА: Удвостручио сее број заражених, болнице шире капацитете!

Танјуг

16. 09. 2020. у 18:38

СИТУАЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ ЗАБРИЊАВА: Удвостручио сее број заражених, болнице шире капацитете!

Фото: Depositphotos

СЛОВЕНАЧКЕ болнице морале су брзо да повећају капацитет за пријем пацијената са корона вирусом.

Наиме, број хоспитализованих са ковид-19 за мање од недељу дана се више него удвостручио на 61, од којих је 11 на интензивној нези.

Пацијенти са ковид-19 тренутно се лече у универзитетским медицинским центрима у Љубљани и Марибору, као и на Клиници за респираторне и алергијске болести Голник, јавља словеначка агенција СТА.

Очекује се да ће болница у Цељу почети с пријемом пацијената у четвртак, пружајући два кревета за интензивну негу, пет кревета за оне са благим симптомима и 19 кревета у "сивој зони" за пацијенте код који још увек није потврђена инфекција.

Укупан број хоспитализација и даље је знатно испод броја од од преко 100 забележених крајем марта и поцетком априла, али с обзиром на нагли пораст нових случајева - јуче је потврдено рекордних 123 - очекује се да ће и број пацијената у болницама скочити.

И док је током лета већина нових случајева била код млађе популације, старији људи почињу да чине све већи удео у укупном броју заражених.

Тренутна ситуација је, међутим, другачија него што је била током првог таласа епидемије, јер су многи тренутно у болници асимптоматски пацијенти који су привремено премештени у болницу из старачких домова да би се тим институцијама олакшао рад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)