ПРОПАЛА ПЉАЧКА: Радница трчала за лоповом, савладала га и предала полицији

Танјуг

11. 09. 2020. у 00:11

СИГУРНОСНА камера у једној продавници на Башчаршији у Сарајеву данас је забележила сцену покушаја пљачке, а како пише портал Кликс, херој дана била је радница која је успела да свлада лопова и преда га полицији

ПРОПАЛА ПЉАЧКА: Радница трчала за лоповом, савладала га и предала полицији

Фото: Принтсцреен

Азра Бећировић је захваљујући физичкој спремности успела да стигне пљачкаша, савлада га и преда полицији.

С обзиром на чињеницу да је дипломирала криминалистуку, њена реакција је била природна иако овакве ситуације и нису баш уобичајене.

"Данас је један Ром, који је глумио мигранта, искористио тренутак у којем сам накратко била одсутна од радног пулта, отворио касу и украо одређену количину новца. Чула сам да се каса отвара и видела особу која узима новац. Почео је да трчи, а и ја за њим. Трчао је према Логавиној улици, а кад је схватио да се тамо налази полицијска станица, кренуо је у супротном смеру. Направио је ту круг, пошао кроз пасаж поред Јеврејске синагоге, затим изашао на главну улицу", прича Бећировићева.

Све време је, наставља причу, викала за њим да је лопов, након чега се у потрагу укључило и неколико грађана који су помогли Азри.

"Након одређеног времена чула сам повике ''полиција, полиција'', али били су у цивилу и нисам знала да ли су то заиста полицајци. Сустигла сам коначно лопова који је бацио новац. Покупили смо новац, полицајци су се представили и лопов је врло брзо ухапшен. Касније сам схватила да је могао бити наоружан, има нож, али нисам у том тренутку размишљала о томе. Драго ми је да је све завршило добро", казала је Бећировић.

Како сазнаје Кликс, ухапшени је неколико сати после пуштен из полицијске станице, а од раније је познат по вршењу истих кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)