ТУРИСТИ “БЕЖЕ” ИЗ ХРВАТСКЕ: Колоне дуге три километра, на границама редови

Танјуг

16. 08. 2020. у 14:54

ТУРИСТИ “БЕЖЕ” ИЗ ХРВАТСКЕ: Колоне дуге три километра, на границама редови

Фото: Принтсцреен

НАКОН што су Италија и Аустрија уврстиле Хрватску на листу високоризичних земаља, због повећања броја заражених корона вирусом, многи су туристи из тих земаља одлучили да превремено прекину годишњи одмор.

Упозорење Аустријанцима због путовања у Хрватску на снази је до понедељка, па многи не желе да ризикују евентуално увођење карантина.

Појачан је саобраћај на путевима у приобаљу, трајектним пристаништима, на већини путева ка унутрашњости, као и на појединим граничним прелазима где су могућа и дужа чекања (више од једног сата), извештава портал Индекс.

На путевима у близини одморишта и чворова могући су краћи застоји, вози се у колони и успорено.

У смеру од Загреба код наплатне станице Лучко колона је дуга око два километра, а код наплатне станице Демерје око три километра.

Према граници са Словенијом, колона возила понегде је дуга је и око три километра, а делом се протеже и на Истарски ипсилон.

На Крчком мосту саобраћај је појачан у оба смера.

Портал подсећа да, према одлуци италијанске владе, све особе које из Хрватске долазе у Италију, приликом уласка морају да имају негативан тест на коронавирус који није старији од 72 сата или да се тестирају у року од 48 сати од уласка у Италију.

Транзит кроз Италију тренутно није ограничен, па у том случају није потребан негативан тест.

Иста мера сутра ступа на снагу за Аустрију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

alex roth

16.08.2020. 18:09

hrvatska je sama po sebi zarazna postala po proglasenju svoje "nezavisnosti" te sam moje slucajno letnje boravljenje posle tamosnjeg rata lose zapamtio da tamo nikad ne bih isao a pogotovu za vreme stalnog covid 19.

Covid 20 treći

16.08.2020. 21:49

Ovi će na kraju zaraziti celu Evropu.Ipak kreće treći talas Korone iz Hrvatske a kako su to svi i predviđali zbog namernog prikrivanja broja kliconoša na početku sezone.Skupo će Evropa platiti ovaj javašluk.Zašto je to urađeno i zašto je to tolerisano uskoro će izaći na videlo kada prođe vreme inkubacije turista iz Hrvatske.