СЦЕНА У ХРВАТСКОЈ О КОЈОЈ СВИ ПРИЧАЈУ: Купачи остали у чуду - нећете веровати чиме је овај Италијан допловио на брачку плажу

Novosti online

15. 08. 2020. у 22:20

НЕОБИЧАН призор дочекао је купаче на једној плажи на острву Брач.

СЦЕНА У ХРВАТСКОЈ О КОЈОЈ СВИ ПРИЧАЈУ: Купачи остали у чуду - нећете веровати чиме је овај Италијан допловио на брачку плажу

Фото Printscreen

 Један туриста упловио је у њу, ни мање ни више, него у амфибијском (подводном) аутомобилу.

Заиста, овај човек је захваљујући свом "возилу", искомбиновао долазак на море путем са и уживањем у чарима пловидбе. Тако скоро нестварно изгледају призори у којима амфибија пролази поред усидрених једрилицама дуж обале острва.

Ово несвакидашње возило носи италијанске регистарске таблице, а реч је о RMA Amphi-Rangeru 2800 SR.

Фото: Printscreen Facebook Uživo sa hrvatskih prometnica

Технички, да би пловио, његов мотор је у потпуности заштићен од воде, израђен је од специјалних непропусних алуминијских лимова и погодан је за све терене, а док плови, покреће га пропелер који се управља склопивим кормилом.

Дуг је 4700 мм, широк 1930 мм и висок 1915 милиметара. Тежи две тоне и удаљен је 33 цм од тла. Произвеодио се од 1985. до 1995. године у Бадену у Немачкој и то је сигурно јединствено возило које су радо користиле разне службе попут немачке полиције.

Тачан број произведених примерака није познат, али познато је да није произведено више од сто примерака. У хрватским водама овако нешто се стварно не виђа сваки дан.

(jutarnji.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)