ТЕСЛИНИ РОЂАЦИ И ДАЉЕ НЕМАЈУ СТРУЈУ: Пуповац одговорио хрватском министру, затражио сигурност за српске туристе

Танјуг

08. 08. 2020. у 13:48

ТЕСЛИНИ РОЂАЦИ И ДАЉЕ НЕМАЈУ СТРУЈУ: Пуповац одговорио хрватском министру, затражио сигурност за српске туристе

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ПРЕДСЕДНИК Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац поручио је данас министру спољних и европских послова Гордану Грлићу Радману да, кад већ дели лекције, нек осигура српским туристима да их не нападају у Хрватској и не исписују им поруке.

- Ми у Србији не тражимо менторе, него партнере, али не тражимо ни патронизирање из Хрватске. И кад већ дели лекције, нека осигура српским туристима да их не нападају, да се не исписује трактор и "ЗДС" на њиховим аутомобилима - поручио је Пуповац шефу хрватске дипломатије на прес конференцији у центру Загреба, испред споменика Петру Прерадовићу, преноси Танјуг.

- Било би неозбиљно очекивати да овакав процес може успети без комуникације с највишим званичницима у Србији - појаснио је Пуповац на новинарско питање.

- Погледи Хрвата и Срба на "Олују" се јако разликују, желим омогућити да се с њима барем може живети - рекао је он.

Казао је да је њега и премијера Андреја Пленковића "партнерима учинила жеља да струја дође и у задње село у којем живе Срби и да је срамота да рођаци Николе Тесле немају струју".

Каже како се нестали, ратни злочини и промена начина на који се славе неки дани морају дискутовати између Хрватске и Србије.

- Колико год протеклих дана изгледало да у Србији те воље нема, ја ћу вам рећи да знам да је има - закључио је Пуповац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Orao

08.08.2020. 14:30

Pupovac ,vreme je pokazalo da si ti u teškoj zabludi.Ministar ti ne želi i neće pomoći.Epidemija ili pandemija istorijske mržnje Hrvata prema Srbima i sve što je Srpsko, je trajna i neprolazna- i 100 puta gora od Korona virusa.