ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ХРВАТСКОЈ: Супружници људима у пиће убацивали антипсихотик, 2 умрло

Танјуг

субота, 08. 08. 2020. у 08:44

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ХРВАТСКОЈ: Супружници људима у пиће убацивали антипсихотик, 2 умрло

Фото Depositphotos

КАРЛОВАЧКА полиција успела је да разреши годину дана стар злочин.

Невенчани супружници су антипсихотицима које су тајно убацили у пиће отровали три особе у једном кафићу у месту Плашки. Две особе су преминуле, а један мушкарац је преживео захваљујући брзој интервенцији лекара, преноси портал index.hr.

Полиција је саопштила да су 60-годишњак и 32-годишњакиња од 26. фебруара до 28. априла прошле године починили два кривична дела тешког убиства на штету 81-годишњака и 51-годишњака на подручју општине Плашки, тако што су искористили њихову непажњу за време боравка у угоститељском објекту и у алкохолно пиће им убацили супстанцу клозапин - антипсихотик, услед чега је дошло до смрти.

Осумњичени су починили и кривично дело тешко убиство у покушају на штету 61-годишњака, на идентичан начин, али је правовременом интервенцијом лекара избегнут смртни исход.

Осумњичени су откривени након што је полиција наредила ексхумацију и обдукцију особа које су преминуле под чудним околностима.

60-годишњак је ухапшсен у четвртак, а његова партнерка је због других кривичних дела већ била у затвору.

- Осумњичени мушкарац је био корисник тих лекова и био је упознат са могућношћу да би алкохол и лек могао изазвати смрт - рекао је за РТЛ начелник карловачке Дарко Братић.

Мотив убистава није познат, а полиција сматра да би мотив требало да буде утврђен психијатријским вештачењем осумњичених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)