ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Пленковић иде у Вариводе,место страдања српских цивила

Танјуг

06. 08. 2020. у 21:15

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Пленковић иде у Вариводе,место страдања српских цивила

Фото: Танјуг

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић присуствоваће комемеорацији убијеним Србима у далматинском селу Вариводама 28. септембра 1995. године, сазнаје РТЛ.

У Вариводама је убијено девет српских цивила, старијих особа које су имале између 60 и 85 година, успркос томе што је Олуја на том подручју била завршила месец и по дана раније и више није било ратних дејстава, наводи та хрваткса телевизија.

У тексту се додаје да је Пленковићева влада, након порука из Книна да свака жртва заслужује поштовање, као и да невине жртве немају нацију или веру, одлучила да обиђе свако место где су људи страдали у рату на простру Хрватске.

Указује се да је та најава дошла након што је потпредседник хрватске владе и редова српске мањине Борис Милошевић присуствовао обележавању Олује у Кинину, а потпредседник и министар ветерана Томо Медвед одлучио да оде у Груборе где су, како је рекао, појединци из хрватских јединица починили ратни злочин над српским цивилима.

У селу Уздоље код Книна данас је, дан након прославе 25. годишњице војно-полицијске акције "Олуја" у том граду, одржан је помен српским цивилима које су хрватске снаге у том селу убиле 6. августа 1995. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Čiča Gorio

07.08.2020. 00:20

Svaka čast. Samo tako sa zajedničkim dobrim odnosima Ljudi u Vlasi. može da se održi lep zajednički kontakt. Hrvatski Narod je dobar isto kao i Srpski. Netreba gledati na Neke ekstreme koji do podne mrze sebe a posle podne cio svet.

maniks

07.08.2020. 21:13

@Čiča Gorio - Alo cica tebi je sto su proterali 250000 ljudi, sto su im pokrali i spalili stanove, kuce uzurpirali zemljiste, ubijali state,zene i decu svaka cast. E pa cica nece da moze. Sad ispasce kako su hrvati dobri a Srbi losi. E pa cica nece da moze , ako ste zaboravni mi nismo ,pamtimo da vratimo.