ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Пленковић иде у Вариводе,место страдања српских цивила

Танјуг

06. 08. 2020. у 21:15

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић присуствоваће комемеорацији убијеним Србима у далматинском селу Вариводама 28. септембра 1995. године, сазнаје РТЛ.

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Пленковић иде у Вариводе,место страдања српских цивила

Фото: Танјуг

У Вариводама је убијено девет српских цивила, старијих особа које су имале између 60 и 85 година, успркос томе што је Олуја на том подручју била завршила месец и по дана раније и више није било ратних дејстава, наводи та хрваткса телевизија.

У тексту се додаје да је Пленковићева влада, након порука из Книна да свака жртва заслужује поштовање, као и да невине жртве немају нацију или веру, одлучила да обиђе свако место где су људи страдали у рату на простру Хрватске.

Указује се да је та најава дошла након што је потпредседник хрватске владе и редова српске мањине Борис Милошевић присуствовао обележавању Олује у Кинину, а потпредседник и министар ветерана Томо Медвед одлучио да оде у Груборе где су, како је рекао, појединци из хрватских јединица починили ратни злочин над српским цивилима.

У селу Уздоље код Книна данас је, дан након прославе 25. годишњице војно-полицијске акције "Олуја" у том граду, одржан је помен српским цивилима које су хрватске снаге у том селу убиле 6. августа 1995. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (3)

СНИМАК КАО ДОКАЗ: Кика се није убила! Мајка покојне јутјуберке се огласила на друштвеним мрежама