ПАЛИ ТРАКТОР И УБИЈ СРБИНА: Антисрпски графити на аутомобилу београдских таблица у Сплиту

Танјуг

четвртак, 06. 08. 2020. у 08:37

ПАЛИ ТРАКТОР И УБИЈ СРБИНА: Антисрпски графити на аутомобилу београдских таблица у Сплиту

Твитер @NSPM

У СПЛИТУ су на аутомобилу београдских таблица у ноћи између уторка и среде исписани антисрпски графити.

Како преноси Далматински портал, црном бојом је на "тојоти" паркираној у Фра Бониној улици исписано "ЗДС" (За дом спремни), "Пали трактор" и "Убиј Србина".

Власница је случај пријавила полицији, која је потврдила да трага за починиоцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

jevtovicdj

06.08.2020. 10:14

Normalno Nije mi jasno, kada će Srbi jednom da shvate da nas Hrvati nikako ne vole. Od kada je sveta i veka, samo su gledali da se okoriste od nas. Iz dva rata su izašli na pobedničkoj strani, a u oba su ušli na okupatorskoj strani, zahvaljujući Srbima. Kako onda da nas vole. Dragi Srbi idite ponovo u Hrvatsku

Pera

10.08.2020. 11:48

@jevtovicdj - Pojam "voleti" je višeznačajan pa ga ne treba upotrebljavati kada se radi o konkretnim stvarima. Mogao bih postaviti pitanje koliko Srbi vole Hrvate? Verovatno u istoj meri kao i Hrvati Srbe! Ja sam rođeni Beograđanin, Srbin i živim u Hrvatskoj od 1955 godine. Do 1991 godine nisam nikada doživeo bilo kakvu neugodnost u odnosu na moju nacionalnost i ako sam to uvek javno isticao.Čak šta više imao sam veći broj prijatelja Hrvata nego Srba i ostalih nacionalnosti. Po tim činjenicama ne bih se mogao složiti sa izrečenim stavom da Hrvati mrze Srbe. To što se dogodilo 1991 i dalje, mora se objektivnije sagledati i svako preuzeti svoj deo odgovornosti a ne jednostrano jedni druge optuživati za zločine i genocid. I tako unedogled. Primer a imamo u novijoj srpskoj istoriji gde su Srbi na svetskoj razini proglašavani genocidnima,ubojicama, divljacima i sve najgore. Pa najzad i oružani rat najvećih svetskih sila na tu "najgoru" Srbiju. Nisu svi Hrvati "srbomrsci" što bi se iz članaka u štampi moglo lako i zaključiti. Pozitivnih primera nacionalne tolerancije ima daleko više ali na žalost senzacionalistički sadržaji podižu tiraž i gledanost medija.

Ustaše bili i ostali

06.08.2020. 18:24

Da li pojedini mazohisti iz Srbije mogu da shvate da je hrvatska nacionalnost izmišljena i da im nije mesto tamo!? Ne piše uzalud na Gradskoj skupštini u nemačkom Augsburgu, “Sačuvaj nas Bože, kuge i hrvata”!