УСТАШЕ У СПЛИТУ: Усташка обележја током скупа поводом прославе “Олује”

Танјуг

05. 08. 2020. у 01:08

СКУП ветерана рата у Хрватској одржан је у уторак у Сплиту поводом 25. годишњице операције хрватске војске и полиције “Олуја", а на скупу су се могла видети и непримерена обележја, између осталог и усташки поздрав "За дом спремни".

УСТАШЕ У СПЛИТУ: Усташка обележја током скупа поводом прославе “Олује”

Фото: принтскрин

Како јавља портал Индекс, на скупу удружења ратних ветерана учествовао је и сплитски градоначелник Андро Крстуловић Опара и председник Градског савета Игор Станишић.

-Ми смо ове године прилагодили свечаност поводом 25-годишњице ''Олује'' епидемиолошким критеријумима. Прошле године смо имали велики концерт Марка Перковића Томпсона, ове године то није било могуће, али велики број учесника иде ујутру у Книн", рекао је Опара.

Он је изразио наду да ће и у среду на прослави "Олује", акције у којој је из Хрватске у августу 1995. протерано више од 250.000 Срба, бити лепо време, као што је то био случај током скупа у Сплиту у уторак.

-Ниједна олуја не може сметати прослави ''Олује''. Данас ми је била част, велико задовољство и понос бити у овој колони ветерана који су нам пре 25 година донели највеће задовољство, срећу и понос- рекао је, поред осталог, Опара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)