ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК: Милановићева одликовања генералима ХВО-у

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

04. 08. 2020. у 22:54

ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК: Милановићева одликовања генералима ХВО-у

Фото: Танјуг

ДОДЕЛОМ одликовања генералима који су учествовали у “Олуји” у Книну је започело обележавање 25. годишњице од Олује.

Хрватски председник Зоран Милановић одликовао је највишим одликовањем и бивше министре одбране Хрватске Дамира Крстичевића и Анту Котромановића, те гардијске бригаде ХВО-а.

Генерал Анте Готовина рекао је да је од рата прошло 25 година, али да никада није касно учинити добро, док је Милановић оценио да је рат био нужан и неизбежан.

-Никада нисмо посрнули у понор моралне катастрофе. Било је покушаја да се хрватски ослободилачки рат прикаже као злочиначки, али то на срећу није успело.

Милановић тврди да је ”то био праведан рат”, а за одликовања ХВО-у је рекао да никада није касно да буду додељена.

- То је наш дуг части.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

miroljub

05.08.2020. 12:56

Milanoviću i svim ostalim ustašama koji sebe nazivaju Hrvatima(narod koji je pre mnogo vekova otišao sa Balkana prema zapadu gde su asimalirali)okanu se srpskih imena i prezimena,govora i pisanja uzmu zajedničko prezime USTAŠA a imena švabska npr.Adolf,Rudolf,Sep itd

buki

06.08.2020. 09:20

@miroljub - Почели су они одмах после 1945 деци да дају таква имена попут Адолф (најпознатији је Адолф - Дадо Топић), али им је неко изгледа дошапнуо да се уздрже и исфолирају до 1990, када следи завршетак геноцида над Србима, после којег могу да се називају и раде како хоће, јер ће их у свему подржати немачки савезници из оба светска рата.

Miki Zg

05.08.2020. 18:59

Juče je dijelio odlikovanja jedinicama iz Bosne ( HVO ) koji su 4.god. ratovali u Hr. kao i mnogi bjelosvjetski plaćenici protiv Srba građana Hr. na svojim stoljetnim ognjištima ,a već sutra će govoriti o agresiji Srbije ( Srbijanaca -to je naziv Srba u Srbiji ) na državu Hr .U pitanju je velika imovina koji ovi Hr.koriste ovih 30 god. otetu od Srba !

Beki

12.08.2020. 18:50

Hrvati ratovali protiv svog naroda i isterali ih sa njihovih ognjista i slave to kao pobedu , a jos toliko im je omladine otislo zbog korupcije i bjede na zapad na proslavama dizu muzejke avijone i slave. Bas bjedno.