ЦРНОКОШУЉАШИ ДОЧЕКУЈУ МИЛОШЕВИЋА У КНИНУ: ХОС израдио посебне мајице за обележавање годишњице "Олује"

Ј. К.

03. 08. 2020. у 20:50

ЦРНОКОШУЉАШИ ДОЧЕКУЈУ МИЛОШЕВИЋА У КНИНУ: ХОС израдио посебне мајице за обележавање годишњице Олује

Борис Милошевић / Фото Танјуг

ВРУЋИ дочек Борису Милошевићу у Книну припремају црнокошуљаши из ХОС, који су за обележавање "Олује" израдили и посебне мајице на којима је њихов грб са натписом "За дом спремни".

Одлуку да потпредседник хрватске владе буде на прослави у Книну коментарисао је и Драго Крпина из владајућег ХДЗ и извређао Милорада Пуповца, а за долазак Милошевића рекао да би му то требало онемогућити након његових последњих изјава.

Дан пре обележавања 25 година од "Олује", у Двору на Уни Српско народно веће одржало је комеморацију за невине жртве из избегличке колоне која се кретала према Србији, када су убијене 64 особе. Испред основне школе Пуповац се присетио и страшног злочина када је уморено најмање девет пацијената српске националности који су били психијатријски болесници.

- Нема ни данас одговора ко је то учинио, а десетак метара од места где су окрутно убијени стајали су војници Унпрофора. Дошли смо овде да се поклонимо жртвама, али и да не заборавимо. И Хрвати и Срби очекују да се осуде злочинци, а ми очекујемо да напокон сазнамо ко је убијао људе из колоне - рекао је Пуповац, који ове године неће ићи ни у Србију, нити ће присуствовати некој другој комеморацији за жртве "Олује".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Rade

03.08.2020. 21:40

Та гњида Борис Милошевић иде да са њима слави Олују... Што се мене тиче, он је један од тих црнокошуљаша. За мене између њега и њих нема неке особите разлике. И да, овај коментар пише неко ко је живео на тим просторима и није неинформисан.

Sdjoca

03.08.2020. 21:53

Sve ja to razumem da se sad covek medijski napada ali da li ste se upitali kako je Srbima u Hrvatskoj?Srbima na Kosovu?Srbima u Bosnoj,Crnoj Gori???Moramo nesto promeniti da bi smo krenuli dalje pa za pocetak i to...

jokac

03.08.2020. 22:33

@Sdjoca - da ti nesto razumes ne bi napisao ovakav komentar. i ne postoji nikakvo kosovo vec Kosovo i Metohija ! . ako hoces nesto da promenis za pocetak se drzi istine i prihvati Srbiju kao svoju otadzbinu. a onda prouci istoriju ....

Pera

05.08.2020. 17:24

@jokac - Dragi moj Jokac, мени је жао што су успели да те у тој мери затрују, да си готово неповратно изгубљен. Ја нисам Хрват, ја сам Србин rođen u Beogradu ali momentalno živim u Hrvatskoj и сигурно сам неупоредиво савеснији и већи националиста од тебе, веровао ти или не. Неке догађаје си, очигледно, преклопио, шта је чему претходило и слично, али свакако си превидео отворену намеру тадашње власти у Србији, да се Срби у Хрватској увуку у рат. Случајно или намерно си заборавио и небројене срдачне састанке, крвних непријатеља, Милошевића и Туђмана, у јеку рата. Али немој се превише разочарати, јер ниси први Србин у историји нашег народа, који је донео или бранио погубне одлуке и идеје. Заборавио си да су Срби из Хрватске, деценијама имали мања права у Србији од данашњих миграната, били су и још увек су понижени, грађани другог реда. Како мислиш да се данас врате својим огњиштима, са пушкама у рукама? Да ли ти видиш где смо и како смо данас? Да ли си ти свестан, да смо и даље негативци у Европи и свету, да је рат био историјски промашај? Знаш ли колико је Срба изгубило главе, због тако промашене политике, знаш ли када ћемо се опоравити због тако непромишљених грешака? Ко је овде сада већи Србин, ти брате Србине или ја? Једино решење је стављање тачке на мржњу, а то се постиже узајамном вољом, коју данашња Хрватска свакако има. Не смемо то прокоцкати или у најмању руку, не смемо се мешати, нека Срби из Хрватске сами одлучују о својој судбини.

@Sdjoca - Evo poruke od Srbina sa Kosmeta. Kako god bilo nam tesko, kroz sta god prolazili, ne smemo pljuniti na sebe i na sve svoje zrtve. Graditi bolje odnose suzivota, pomirenja, saradnje da, ali ne na nacin ponizavanja. Ne zaboraviti, ovo nije obelezavanje Oluje ili komemoracija, ovo je proslava!