ПУПОВАЦ: Обележавање Олује трауматична тема за Србе и Хрвате

Танјуг

24. 07. 2020. у 18:11 >> 18:05

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ годишњице војно-полицијске акције Олуја је врло трауматична тема пођеднако за Храте и Србе, изјавио је председник Самосталне демократске српске странке (СДСС), која је подржала нову владу Андреја Пленковића, у којој је њхов члан Борис Милошевић потпредседник у име мањина.

ПУПОВАЦ: Обележавање Олује трауматична тема за Србе и Хрвате

Фото: Танјуг

Иако до обележавања годишњице Олује у Книну има још десетак дана ових дана су веома учестало питање да ли ће представници СДСС-а, односно Милошевић бити у Книну.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац на таква питања одговара кратко: ”Разговарамо”.

Гостујући на загребачкој Н1 тв Пуповац је за Милошевића рекао да је "уравнотежен, смирен, изразито разборит човек".

На констатацију да да о Милосевићу речи хвале имају И они “с лева и они с десна”.

Пуповац каже да ће Милошевић бити потпредседник владе за све грађане Хрватске.

На директно питање хоће ли Милошевић ићи у Книн на обележавње годишњице Олује, а изасланици ХДЗ-а у, на пример, Груборе, Пуповац је одговорио да то "сигурно није најважније питање данас".

Ипак додао је:"О томе смо се договорили да разговарамо. А то је већ значајно."

Рекао је да сви морају бити свесни колико је за то потребно храбрости и с једне и с друге стране, јер је реч о "трауматичној теми и за Хрвате и за Србе".

"Највећа и највиша светиња за нас је хрватски Устав и хрватски закон. Поштујемо све људе који су били вођени идејом слободе за своју земљу. У рату су учествовали и неки људи блиски члановима странке коју водим, а неки су били на другој страни, како то већ у ратовима ове врсте бива", рекао је Пуповац.

Рекао је да је процес започет још 1996. с Фрањом Туђманом, прекинут с крајем владе Јадранке Косор, због оних истих "дестабилизирајућих фактора".

"Бићемо срећни да можемо направити, не корак даље, него да наставимо ход који смо тада започели, а који је тада насилно прекинут", рекао је Пуповац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (8)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела