ПУПОВАЦ: Обележавање Олује трауматична тема за Србе и Хрвате

Танјуг

24. 07. 2020. у 18:11 >> 18:05

ПУПОВАЦ: Обележавање Олује трауматична тема за Србе и Хрвате

Фото: Танјуг

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ годишњице војно-полицијске акције Олуја је врло трауматична тема пођеднако за Храте и Србе, изјавио је председник Самосталне демократске српске странке (СДСС), која је подржала нову владу Андреја Пленковића, у којој је њхов члан Борис Милошевић потпредседник у име мањина.

Иако до обележавања годишњице Олује у Книну има још десетак дана ових дана су веома учестало питање да ли ће представници СДСС-а, односно Милошевић бити у Книну.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац на таква питања одговара кратко: ”Разговарамо”.

Гостујући на загребачкој Н1 тв Пуповац је за Милошевића рекао да је "уравнотежен, смирен, изразито разборит човек".

На констатацију да да о Милосевићу речи хвале имају И они “с лева и они с десна”.

Пуповац каже да ће Милошевић бити потпредседник владе за све грађане Хрватске.

На директно питање хоће ли Милошевић ићи у Книн на обележавње годишњице Олује, а изасланици ХДЗ-а у, на пример, Груборе, Пуповац је одговорио да то "сигурно није најважније питање данас".

Ипак додао је:"О томе смо се договорили да разговарамо. А то је већ значајно."

Рекао је да сви морају бити свесни колико је за то потребно храбрости и с једне и с друге стране, јер је реч о "трауматичној теми и за Хрвате и за Србе".

"Највећа и највиша светиња за нас је хрватски Устав и хрватски закон. Поштујемо све људе који су били вођени идејом слободе за своју земљу. У рату су учествовали и неки људи блиски члановима странке коју водим, а неки су били на другој страни, како то већ у ратовима ове врсте бива", рекао је Пуповац.

Рекао је да је процес започет још 1996. с Фрањом Туђманом, прекинут с крајем владе Јадранке Косор, због оних истих "дестабилизирајућих фактора".

"Бићемо срећни да можемо направити, не корак даље, него да наставимо ход који смо тада започели, а који је тада насилно прекинут", рекао је Пуповац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Komandant 1001

24.07.2020. 19:41

Pupi boy nikako da imlicitno da svoj stav o "oluji"...sve nešto izvrće a nema mu u Hrvatskoj od 1990 preko pola miliona SRba (za one nedo**bane, neka usporede stat. podatak iz 1991 i onaj iz 2001 atako da uzmete u obzira one koje su se izjašnjavali kao "Jugosloveni" kojih nema 2001 190.861 a koji su se izjasnili kao "Srbi" njih nema 2001 380.032....pa vi vidite

Miki Zg

24.07.2020. 20:50

Za Hrvate ovih 30 god. je herojstvo oslobađanje srpskih gradova ,sela ,ognjišta na nivou genocida -mnogi su starci ,žene ostale i ubijene na kućnom pragu i takovi oslobodioci -zločinci su heroji ( Markač ,Gotovina itd. ) .Na Haškom ( Zapadnom sudu ) ,1450 stranica zločina nad Srbima ,Ameri su izbrisali .Nakon 25 god. priprema se slavlje zločina ,progona ,fešta ,Hr. građana ,državljana .Mladenu Deliću : Zar je to moguće ?

Vasilije

24.07.2020. 20:53

Хрвати су несрећна нација, никада се неће ријешити комплекса више вриједности и србомржње. Ове године ће им у помоћ доћи милогорци.

Srbin iz Hrvatske

25.07.2020. 20:15

Sva vaša razna ,,lajanja" na Pupovca su okrenuta protiv nas preostalih Srba u Hrvatskoj. Htjeli biste da ponovo Hrvati udare na nas,a da vi sjedite po birtijama i pridikujete o Ustavu Hrvatske,Pupovcu i slično. Bilo bi najbolje kada biste vi Srbi iz raznih krajeva bivše Juge, preuzeli - umjesto Popovca- vođenje nas Srba, onako kako ste se sa 23% mobilisali u JNA, u cijeloj Srbiji. Niti vas zanima naš položaj u Hrvatskoj, niti Pupovac, nego samo i jedino da nas zavađate sa Hrvatima i branite do poslednjeg Srbina, u Hrvatskoj. Znam da se ovo neće dopasti mnogima, ali ako admin hoće neka objavi. Toliko.

Draga

03.08.2020. 23:06

Sramota je prvo za Hrvatsku da proslavlja dan kad su ubijeni i proterani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta, a tek da Srbin ide na istu proslavu je neoprostivo. Taj Milošević i nije istinski Srbin, jer mu se otac borio na hrvatskoj strani protiv Srba, kada mu je i majka ubijena. Bruka.