И ГОТОВИНА ЋЕ ГОВОРИТИ У КНИНУ: Обележавање прогона Срба из Хрватске

Јурица Керблер – Стални дописник из Загреб

23. 07. 2020. у 21:57 >> 21:43

И ГОТОВИНА ЋЕ ГОВОРИТИ У КНИНУ: Обележавање прогона Срба из Хрватске

Фото: Танјуг/АП

НА овогодишњем 25. обележавању Олује у Книну 4. и 5. августа ће бити и хрватски председник Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић, а предвиђено је да говор одржи и генерал Анте Готовина.

Сценарио обележавања још се припрема, како би се поштовале све епидемиолошке мере, а већ сада је сигурно да ће програм бити друкчији од претходних година.

Потврде хоће ли у Книну бити и председник СДСС-а Милорад Пуповац и нови потпредседник хрватске владе Борис Милошевић још увек нема, иако је Пуповац рекао да је сигурно да иде на комеморацију у Груборе.

Премијер Пленковић поручује да га очекује и у Книну, а разговори на ту тему биће обављени следећих дана. Ако се Пуповац не одазове и не дође у Книн из хрватске владе поручују да то неће угрозити односе у коалицији.

Председник Милановић боравиће у Книну два дана, а тек треба да се види хоће ли бити одржан традиционални пријем за војна лица на книнској тврђави, где би им шеф државе уручио одликовања. И 5. августа биће много мање људи него до сада, јер ће се стриктно сроводити мере заштите и инсистирати да учесници обележавања годишњице Олује буду удаљени једни од других.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Komandant 1001

24.07.2020. 16:41

Taj gen. Gotovina skupa sa svojim pajtosom Markačem osuđen je na Tribunalu na 25 god zatvora. Zbog čega? Zbog toga što je sa teškim naoružanjem počeo da tuče po "Sektoru Jug" po srpskim civilima i njihovom imovinom i to iza leđa sa prostora druge države BiH....hrabro, nema šta! A onda je zazvonio telefon iz Washingtona tribunalu i naredili im da ih oslobode....... a za to oslobođenje Gotovina-Markač, treba zahvaliti američkom advokatu koji je kao i Washington dobio onoliko novaca iz Hrvatske da su morali osloboditi ratne zločince.tačka