ОВО ЈЕ ПРВИ ЧОВЕК СА БАЛКАНА КОЈИ ЈЕ ПРИМИО ВАКЦИНУ: Борко је учествовао у истраживању на Оксфорду - корона вирус га за сада заобилази

Новости онлине

17. 07. 2020. у 09:19

БОРКО Андреевски (43) из Битоља, који годинама ради као таксиста у Оксфорду, најстаријем универзитетском граду у Енглеској, први је човек са Балкана који је примио експерименталну вакцину против корона вируса.

ОВО ЈЕ ПРВИ ЧОВЕК СА БАЛКАНА КОЈИ ЈЕ ПРИМИО ВАКЦИНУ: Борко је учествовао у истраживању на Оксфорду - корона вирус га за сада заобилази

Фото: Инстаграм

Како Андреевски истиче, одмах након што је пре три месеца сазнао да на Универзитету Оксфорд почиње тестирање вакцине на људима, добровољно се пријавио и, како каже, ни у једном тренутку се није покајао.

Наводи да након што је примио експерименталну вакцину против корона вируса у априлу, до сада није осетио ниједну нуспојаву, нити је имао било каквих проблема са здрављем.

- Дневно сам у контакту са десетинама људи јер возим такси и сигуран да ме вакцина штити од заразе. Да није тако, до сада би ме вероватно вирус већ закачио. Верујте, пресрећан сам што учествујем у овом експерименту и потпуно верујем научницима. Осећам се одлично и сигурно јер знам да не могу да добијем корону нити да некога заразим. Прошао сам три тестирања крви, а још једно ме чека у новембру, када ће се знати да ли вакцина делује 100 одсто - каже Андреевски.

Ипак, истиче да упркос томе што верује у дејство експерименталне вакцине којој се подвргао, и даље носи заштитну опрему где год да иде.

- У Енглеској сви носе маске јер је то препорука владе која мора да се поштује, па не желим да се издвајам. Ипак, сигуран сам да ће нас једино ова вакцина брзо спасити од заразе, а како сам сазнао, већ је почела њена масовна производња. Много ми је жао што у Македонији и Србији много људи умире од короне, али верујте да постоји велика шанса да ова вакцина то прекине. Једва чекам новембар да и званично добијем потврду да сам имун на корона вирус - каже Андреевски. 

Очекује се да ће вакцина којој се подвргао, а која је сада у експерименталној фази бити одобрена до краја године.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borko Andreevski (@andreevski1) on Jul 28, 2017 at 11:55am PDT

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)

dr

21.07.2020. 03:54

šta je s vama ljudi?? zar ste toliko glupi da se plašite vakcina kao djavo krsta?ajde razumem ove provokatore i agenturu ko zna sve čiju da prave haos i paranoju,primaju platu za to..ali vakcine su spasile svet i našu decu i nas kad smo bili deca, iskorenile bolesti mnoge. kako vas bre nije sramota svoje gluposti..