ЛОША ВЕСТ КОЛЕГАМА ИЗ РЕГИОНА: Велики удар на БиХ ауто мафијаше

Владимир Митрић

недеља, 12. 07. 2020. у 13:40

ЛОША ВЕСТ КОЛЕГАМА ИЗ РЕГИОНА: Велики удар на БиХ ауто мафијаше

Архива Новости

СЛУЖБЕНИЦИ Управе за индиректно опорезивање спровели су дуго планирану и посебно припреману оперативну акцију "Југ", на подручју града Мостара, Груда, Коњица и Посушја, чији је циљ био спречавање нелегалне трговине возила и аутод делова, рекао је за "Новости" Ратко Ковачевић, портпарол УИО БиХ.

Акција је, по речима нашег саговорника, спроведене на једанаест локација - ауто отапда. Том приликом привремено је одузето 125 половних возила, као и других разних ауто делова. Вредност привремено одузете робе износи 306.200 КМ.

У акцији су учествовали и овлашћени службеници УИО из сва четири регионална центра Управе, а надлежни Одсек за спровођење прописа процесуирање оне код месно надлежних судова. С обзиром на учесталу појавут оваквих незаконитих радњи, службеници УИО ће и у будућем периоду припремати и спроводити сличне активности на терену.

Ауто мафијаши на левој обали Дрине, познато је, имају са "колегама" из Хрватске и Србије, посебно из Шапца и Лознице, где су влааници ауто отпада, под својим или тудјим именом, годинама били активни полицајци, ражаловани полицајци или њихови сарадници из света подземља. Један од, рецимо, ауто мафијаша у Лозници успео је да се наметне, после пензије и да постане кључни човек у Агенцији за обезбеђење личности и имовине као да је чист "као суза". Крадена возила се, најчешће, пребацује на Дрини на једним од криминалним газова познатих по именима "Гига" и "Тушта", а у овом делу Србије штампају и лажну документацију за легализацију украдених возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)