СПОРТСКИ СТРУЧЊАК, ТЕОЛОГ И АДВОКАТ: Ко су нови хрватски министри?

ОД ТРОЈИЦЕ нових хрватских министара из редова Домовинског покрета двојица су бивши чланови ХДЗ-а, а по занимању су спортски стручњак, теолог и адвокат који нема никакво политичко искуство. Реч је о Анти Шушњару који води Министарство економије, а у владу је ушао из адвокатског друштва „Поточњак и Шушњар“. Дипломирани је правник који је радио и на случајевима стечаја, спацијалиста за трговачко право, рођен у Мостару.

СПОРТСКИ СТРУЧЊАК, ТЕОЛОГ И АДВОКАТ: Ко су нови хрватски министри?

Фото: Н. Фифић

Теолог Иван Шипић, рођен у Сињу, преузео је ново министарство демографије, а по занимању је дипломирани теолог који је радио као вероучитељ у школама. И он је био у ХДЗ-у, а у владу је ушао са положаја градоначелника Триља. Са водећом се странком „растао“ због Истанбулске конвенције, а сада има деликатан задатак уверити хрватске грађане да је боље да жене остану код куће и брину се о деци.

Трећи министар из квоте Домовинског покрета Јосип Дабро води ресор пољопривреде, а по струци је магистар кинезиологије и управник закладе Врхбосанске надбисупије. Дабро је магистрирао у Травнику на Едукацијском факултету, а пре тога је завршио школу за грађевинског техничара. Рођен је у Београду, а пре доласка у владу ние волео да се изјашњава где се све школовао. „Завршио сам студиј у Загребу“, говорио је Дабро, а није открио ни колико је дуго школовање трајало. На крају је све појаснио на Фејсбуку, рекавши да његово образовање никада није било спорно. „Три године Кинезиолошког факултета у Загребу и двије године Универзитета у Травнику ( едукацијски факултет) које је нострифицирала Агенција за знаност и високо образовања Републике Хрватске биле су довољно добре за досадашње функције које сам обнашао. Мојим бившим страначким колегама, одреда школованим на Сорбони и Харварду, одједном нису довољне“, написао је на друштвеној мрежи, а неки портали су открили да Дабро има пет семестара на Друштвеном Велеучилишту у Загребу које је одмах угашено након једне године тренерске школе и да је стекао назив „стручног приступника тренерске струке“. Након тога је дипломирао на Кинезиолошком факултету и добио диплому Универзитета у Травнику и постао „мастер опште кинезиологије“. После тога добио је још једну диплому у Травнику по којој је постао магистар кинезиологије, уз потпис ректора др. Расима Дацића и декана др. Хазима Селимовића.

Бивши ХДЗ-овац Дабро, иначе Славонац, није се никада бавио пољопривредом, а поднео је и казнену пријаву против садашњег шефа, премијера Андреја Пленковића, оптуживши га да омогућава илегалну имиграцију. Оптуживао је и бивше страначке другове за разне малверзације са земљиштем, аматерски се бави и борилачким спортовима, а љубитељ је фолка и српских певача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги