ХРВАТСКА: Истрага против шесторо осумњичених за кријумчарење људи

Танјуг

10. 06. 2023. у 00:00

ХРВАТСКА Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) покренула је, на основу кривичне пријаве, истрагу против шест хрватских држављана који се сумњиче да су прокријумчарили најмање 26 странаца и зарадили око 15.600 евра.

ХРВАТСКА: Истрага против шесторо осумњичених за кријумчарење људи

Фото: Shutterstock

Тужилаштво и полиција су саопштили да су истрагом обухваћени 35-годишњак, 27-годишњакиња, 24-годишњак, 22-годишњак, 31-годишњак и 50-годишњак, који су пријављени за кријумчарење људи из Босне и Херцеговине у Хрватску у оквиру злочиначког удружења, преноси Хина. 

Из УСКОК-а су навели да се троје људи сумњичи да су са, за сада непознатом особом из БиХ, договарали да та особа из користољубља, избегавајући граничну контролу, превози стране држављане. 

Групи су се, према наводима УСКОК-а, придружили остали осумњичени који су од краја марта до средине априла ове године организовали долазак страних држављана на подручје Загреба.

Како додаје Ускок, осумњичени су од границе Хрватске и БиХ до Загреба превезли најмање 26 странаца без дозволе боравка у Хрватској, с тим да су од непознате особе из БиХ узели најмање 600 евра по превезеној особи и тако прибавили најмање 15.600 евра.

Новац су потом међусобно делили у складу са својим улогама у злочиначкој организацији, наводе УСКОК и полиција.

Полиција је након довршеног криминалистичког истраживања осумњичене предала притворском надзорнику, док је кривична пријава поднета УСКОК-у, који је судији истраге загребачког Жупанијског суда предложио одређивање истражног затвора против двоје осумњичених. 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото