МАЂАРИ НЕЋЕ ЛАКО ПУСТИТИ ШВЕДСКУ У НАТО Сијарто: Понизили су наш народ, изјаве њихових политичара нечасне и без поштовања

Новости онлине

06. 06. 2023. у 10:10

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто говорио је медијима у овој земљи о томе да ли та земља планира да одобри улазак Шведске у НАТО у блиској будућности.

МАЂАРИ НЕЋЕ ЛАКО ПУСТИТИ ШВЕДСКУ У НАТО Сијарто: Понизили су наш народ, изјаве њихових политичара нечасне и без поштовања

FOTO: AP/Tanjug

Сијарто је разговарао и са новим министром спољних послова Турске Хаканом Фиданом, а једна од тема разговора било је чланство Шведске у НАТО, с обзиром на то да су Мађарска и Турска последње земље које нису ратификовале чланство ове земље у војно-политичком савезу.

Након састанка, Сијарто је говорио о детаљима разговора, а посебно се осврнуо на тему уласка Шведске у НАТО.

- Било би лепо да смо то до сада могли да урадимо. То би значило да последњих година шведски политичари не би давали изјаве без поштовања и свакакве неосноване оптужбе на рачун Мађарске - рекао је Сијарто.

Он је рекао и да су шведски политичари на понижавајући начин говорили о мађарском народу.

- Довођење у питање квалитета мађарске демократије значи и довођење у питање зрелости мађарског народа и да ли он може сам да одлучује о својој будућости - рекао је мађарски шеф дипломатије.

Истиче и да су изјаве шведских политичара према Мађарској нечасне.

- Да није било ових непоштених изјава шведских политичара, парламент би лакше донео одлуку о гласању. Зато ће посланици размотрити када ће се на дневном реду наћи гласање о ратификацији чланства Шведске у НАТО-у, али ће се гласати о ратификацији чланства Шведске - закључио је Сијарто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (4)

НЕДАВНО СЕ КРСТИО, А САД... Оженио се Роналдо -  и то ким! (ФОТО)