УБИЈЕН МЕДВЕД КОЈИ ЈЕ "ЛУДОВАО" ПО КОСТРЕНИ: "Пењао се на балконе, правио проблеме - били смо присиљени да га устрелимо" (ВИДЕО)

Новости онлине

05. 06. 2023. у 12:58

МЛАДИ медвед који се појавио на шеталишту у центру Кострене у Хрватској пре мало више од недељу дана и уплашио становнике, почео је да прави проблеме, казао је Орландо Францишковић, председник Ловачког друштва Јелен које је учествовало у недељној акцији када је медвед убијен.

УБИЈЕН МЕДВЕД КОЈИ ЈЕ ЛУДОВАО ПО КОСТРЕНИ: Пењао се на балконе, правио проблеме - били смо присиљени да га устрелимо (ВИДЕО)

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Медвед је подивљао, почео да прави проблеме и изазива опасност, улазио је у дворишта и дечја игралишта и угрозио становништво. Пре него што су ловци стигли угрозио је две девојке које су се налазиле на аутобуској станици, оне су побегле, а њихов отац се сакрио у комбију док се медвед не склони. Пењао се људима на балкон, на гаражне плоче, појављивао се пред улазним вратима кућа. Реаговали смо на позив 112 и на позиве локалног становништва, али дотад је медвед направио велики неред, због чега успављивање синоћ никако није било изводљиво. Због тога смо у координацији с општинским начелником, полицијом и надлежним институцијама нажалост били присиљени да устрелимо медведа - казао је за Францишковић.

Тим ловаца и интервентних стручњака овлашћених од стране Министарства пољопривреде и Хрватског ветеринарског института изашао је на терен након што је претпрошлог викенда медвед уплашио становнике Кострене.

- Убијени медвед вероватно је иста јединка - казао је Францишковић те додао како се ради о медведу старом око две године који је вероватно на крају сезоне парења побегао од своје мајке у опасности од алфа мужјака.

(Нови лист)

БОНУС ВИДЕО: УНИШТЕНА МИНА ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА - Погледајте контролисану експлозију у Ријечком заливу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (4)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили