УПЕРИО ПЛАСТИЧНИ ПИШТОЉ У ДРУГЕ УЧЕНИКЕ: Драма у школи у Северној Македонији

Novosti online

07. 05. 2023. у 08:42

УЧЕНИК једне основне школе у Чаиру прекјуче је у школу дошао са пластичним пиштољем, који је у једном тренутку уперио у школске другове, али га је напослетку предао.

УПЕРИО ПЛАСТИЧНИ ПИШТОЉ У ДРУГЕ УЧЕНИКЕ: Драма у школи у Северној Македонији

Фото Илустрација В. Н.

Македонска полиција потврдила је да је дошло до инцидента.

- У просторијама основне школе у насиљу Чаир у Скопљу полицијски службеници су, у присуству родитеља, учитељице, психолог аи директора школе обавили службени разговор са малолетником - учеником школе - по претходној пријави директора школе да је извадио пластични пиштољ, играчку, и уперио га у друге ученике, а затим га предао. Обавештен је дежурни јавни тужилац за малолетнике - речено је из полиције.

То, нажалост, није једини инцидент који се тог дана догодио у школама у Северној Македонији.

У Средњој медицинској школи "Панче Карагојзов" на једном од часова примећена је листа имена, након чега је међу ученицима владала стрепња. МУП је навео да су четири средњошколке објавиле претеће садржаје на друштвеним мрежама.

- 5. маја 2023. године полицијски службеници у Скопју обавили су службени разговор са Е. Р. (18) и троје малолетних лица старости 17 година. Сви су ученици средње школе у Скопју, а реаговало се по пријави. Запослени у школи навели су да су ученице на друштвеној мрежи постављале садржаје у којима се прети ученику који иде у исту школу и другим особама. Обавештен је јавни тужилац и предузимају се мере за расветљавање случаја - рекли су из македонске полиције.

У оба случаја укључен је и Центар за социјални рад.

Министарство просвете и наује обавестило је да је почело консултације о креирању мера и допуни постојећих механизама за откривање и превенцију вршњачког насиља, промену приступа у раду са децом асоцијалног понашања, раду са њихоим породицама и слично.

Министар Јетон Шаћири имао је састанак са академским професорима и стручњацима из области педагогије, психологије, социологије, безбедносних наука са циљем да, како је рекао, разговарају о томе шта они могу да интегришу у образовни систем Северне македоније како би спречили нежељене догађаје који су се догодили у Србији.

Министарство је указало и на то да постоје имејл адресе на које деца и родитељи могу да пријаве вршњачко насиље.

(Курир.мк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ПАДА ОДЛУКА! Може ли Новак Ђоковић да престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала?