ЛАЖНИ НАРАТИВ О "СРБИМА АГРЕСОРИМА": Суд БиХ наставио да ради по принципу Хашког трибунала

Novosti online

06. 12. 2022. у 19:39

СУД БиХ постао је политичка институција и наставио да ради по принципу Хашког трибунала да искључиво суди једном народу и ствара наратив да су Срби овде били агресори, а муслимански и хрватски народ жртве, рекао је председник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић у реаговању на ослобађајућу пресуду Суда БиХ Хазиму Фазловићу.

ЛАЖНИ НАРАТИВ О СРБИМА АГРЕСОРИМА: Суд БиХ наставио да ради по принципу Хашког трибунала

Фото: TANJUG/ Xinhua/Wu Wei

Остојић је у изјави Срни истакао да наведени наратив, који Суд БиХ покушава да ствара, апсолутно нема везе са стварношћу.

- Крајње је време да политичко руководство Републике Српске предузме нешто по том питању. Оно што је забрињавајуће, по мојим изворима, то је тек почетак. Како видим, доћи ће време да једног дана буде суђено сваком ко је учествовао у Одбрамбено-отаџбинском рату на страни Војске Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Српске и политичког руководства Српске - истакао је Остојић.

Суд БиХ првостепеном пресудом данас је ослободио Хазима Фазловића кривице по оптужници за злочине над заробљеним припадницима Војске Републике Српске 1993. године код Брчког.

Фазловић је ослобођен од оптужбе јер наводно није доказано да је починио кривично дело ратни злочин против ратних заробљеника.

Оптужница је Фазловића теретила да у својству команданта Трећег батаљона 108. бригаде такозване Армије БиХ није казнио подређене након убиства и мучења 11 заробљених припадника Војске Републике Српске 8. марта 1993. године у селу Бодериште код Брчког.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)