ПАКЕТ У ПОСЕДУ ПОЛИЦИЈЕ: Украјинска амбасада у Загребу одбила да прими "сумњиву" пошиљку

Танјуг

02. 12. 2022. у 16:20

ХРВАТСКИ МУП потврдио је да је одговорна особа у Амбасади Украјине у Загребу обавестила полицију да је јутрос на њихову адресу пристигла пошиљка/писмо, која, међутим, није преузета о службеника поште, али је писмо у поседу полције.

ПАКЕТ У ПОСЕДУ ПОЛИЦИЈЕ: Украјинска амбасада у Загребу одбила да прими сумњиву пошиљку

Фото: Танјуг

Амбасада, кажу, пошиљку није преузела због упозорења Министарства спољних послова Украјине да су, осим у Хрватској, и друге украјинске амбасаде широм Европе са адресе истог пошиљаоца добиле сумњиве пошиљке.

По овом сазнању, полиција је предузела мере и радње из своје надлежности, а у координацији с другим безбедносним службама и у контакту је с украјинском Амбасадом.

- Дипломатска и конзуларна представништва страних држава у РХ па тако и Амбасада Украјине су објекти чија заштита се проводи на основу важеће Уредбе о одређивању штићених особа, објеката и простора те провођењу њихове заштите и осигурања, а о чему се, из разумљивих разлога, детаљи не износе у јавност - стоји у полицијском саопштењу.

Додали су да се криминалистичко истраживање наставља, а пошиљка/писмо је у поседу полиције према којем ће се поступати с циљем утврђивања порекла и састава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

КАД ЈЕ СЛУЧАЈ ХИТАН: Три најчешће ГРЕШКЕ којим људи угрозе пацијента - доктор који ради у Хитној саветује