НАТО СЕ ОГЛАСИО О БиХ: Постигнут договор министара спољних послова Северноатлантске алијансе

Танјуг

30. 11. 2022. у 23:01

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да су се министри спољних послова Северноатлантске алијансе договорили да појачају подршку Босни и Херцеговини, Грузији и Молдавији као важним партнерима који се суочавају са, како је рекао, "руским притиском".

НАТО СЕ ОГЛАСИО О БиХ: Постигнут договор министара спољних послова Северноатлантске алијансе

Фото: Shutterstock

Столтенберг је новинарима рекао да "лекција научена" из сукоба у Украјини показује да је важно на време подржати те три партнерске земље.

- Савезници су се сагласили да појачају подрку тим земљама, укључујући иградњу безбедносних капацитета, реформе и обуку за побољшање безбедносних и одбрамбених институција - рекао је Столтенберг на конференцији НАТО министара у Букурешту.

Према његовим речима, БиХ је важна за стабилност Западног Балкана.

Столтенберг је подсетио да је НАТО помогао да се заустави крвави рат, да је присутан и даље у БиХ, и да Алијанса жели даље да ради са том земљом.

Генерални секретар је рекао да је, у циљу јачања отпора против "руског утицаја", кључно да се формира влада после одржаних избора.

Министри спољних послова НАТО разматрали су на самиту у Букурешту ситуацију у Украјини и најавили да ће подржавати Кијев колико год буде било потребно; стратешку зависност од Кине; као и пружање помоћи партнерима који су "под притиском".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (6)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса