ЧОВИЋ ЗАДОВОЉАН: Уверљиво смо добили изборе унутар хрватског народа, нисмо задовољни Шмитовим пакетом

Танјуг

03. 10. 2022. у 00:47

ПРЕДСЕДНИК Хрватског народног сабора и Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић изјавио је вечерас да су листе странака окупљене око кровне институције Хрвата у БиХ "уверљиво победиле унутар хрватског народа".

ЧОВИЋ ЗАДОВОЉАН: Уверљиво смо добили изборе унутар хрватског народа, нисмо задовољни Шмитовим пакетом

Фото: ХДЗ БиХ

- Кампања коју смо проводили била је позитивна и без икакве острашћености. БиХ не може бити европска, а ни нормална држава без хрватског народа - рекао је Човић.

Листе Хрватског народног сабора за жупанијске, ентитетске и државне институције освојиле су сјајан резултат.

- У ситуацији смо и даље да бројнији народ у ФБиХ може лагодно одвојити 300.000 гласова и изабрати Хрватима члана Председништва БиХ. Погрешили су и овај пут - рекао је Човић у Мостару.

Поручио је и да без хрватског народа у БиХ неће моћи да се води политика. Додао је да Жељко Комшић неће моћи, као ни до сада, да дође у места где живе Хрвати те да је посве јасно да нема легитимитет хрватског народа у БиХ.

- Нисмо задовољни Шмитовим пакетом јер се пресуда Љубић није имплементирала у потпуности и јер се одлука не односи на све административно-политичке нивое власти - додао је Човић.

Хрватски народ је изабрао оно што је хтео, рекао је Човић и истакао да је политика коју је водио Бакир Изетбеговић одавно поражена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери