ПРЕКИНУТА ТРИБИНА О ЗЛОЧИНИМА НА ПЕТРОВАЧКОЈ ЦЕСТИ: Хрватски "бранитељи" галамили, ни полиција није могла да их спречи (ВИДЕО)

Новости онлине

31. 05. 2022. у 22:14

ВЕЧЕРАШЊУ трибину под називом "Петровачка цеста дуга 27 година", на којој је требало да се говори о ратним злочинима, правима жртава и околностима у којима се догодио злочин на Петровачкој цести, прекинула је неколицина хрватских ратних ветерана која је гласно добацивала и није дозволила присутнима да воде расправу.

ПРЕКИНУТА ТРИБИНА О ЗЛОЧИНИМА НА ПЕТРОВАЧКОЈ ЦЕСТИ: Хрватски бранитељи галамили, ни полиција није могла да их спречи (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук/P-portal

Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије подигло је оптужницу против пилота и заповједника Хрватског ратног зракопловства које терети за бомбардовање избегличке колоне на Петровачкој цести у БиХ.

Наиме, 7. 8. 1995. године, хрватски МиГ-21 код села Бравска, поред Босанског Петровца, ракетирао је избегличку колону, ранио и побио десетине цивила, међу њима и децу.

О томе је, поред осталог, требало да буде речи на вечерашњојтрибини у организацији Српског привредног друштва Привредник и Већа српске националне мањине Града Загреба.

С новинаром Сашом Косановићем у дворани су били гости трибине адвокат Анто Нобило и Слађана Чанковић, која је и правна заступница породица жртава. Јанко Велимировић из Републичког центра за истраживање ратних злочина у Бањалуци, иако је такође био најављен као гост трибине, није се стигао укључити, јер неколико гостију није хтело да се утиша и дозволи говорницима да воде расправу, па до укључења путем Зума није ни дошло.

Поред осталих, у публици се нашао и историчар и директор Хрватског меморијално-документационог центра Анте Назор који је изјавио да је према неким изворима колону на Петровачкој цести ракетирао авион ЈНА са звездом петокраком. Из публике се могао чути и низ других квазиаргумената и добацивања, па је модератор трибине, након што ни полиција није умирила присутне, морао прекинути трибину.

(П-портал)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДРУГИМА ТО НЕ БИ ПАЛО НА ПАМЕТ! Оно што је Никола Јокић урадио без лопте у НБА финалу постало је тема дана (ВИДЕО)