МОРАМ ИЋИ ДАЉЕ, НЕ МОГУ ДА СТАНЕМ: Комшић најавио поновну кандидатуру за Председништво БиХ

Танјуг

07. 05. 2022. у 23:19

ХРВАТСКИ члан Председништва БиХ Жељко Комшић рекао је данас да ће се на изборима у октобру кандидовати за још један мандат у државном врху.

МОРАМ ИЋИ ДАЉЕ, НЕ МОГУ ДА СТАНЕМ: Комшић најавио поновну кандидатуру за Председништво БиХ

Фото: Принтскрин

- Хоћу, морам ићи даље, не могу сада стати - рекао је Комшић за сарајевск телевизију Фејс одговарајући на питање хоће ли се поново кандидовати.

Како је додао, у послу којим је одлучио да се бави нема одустајања па "мора ићи до краја". Најавио је да ће бити кандидат своје странке Демократска фронта (ДФ) и да за сада не зна хоће ли уз њега бити још нека већа странка.

Комшић је до сада три пута био изабран у Председништво БиХ као кандидат из реда Хрвата. Изборни закон БиХ допушта могућност два узастопна мандата у државном врху и он у складу с тим, има право на поновну кандидатуру.

Управо је његов избор у Председништво БиХ био повод странкама окупљенима око Хрватског народног сабора (ХНС) да инсистирају на изменама изборног закона јер оне тврде да су га изабрали Бошњаци, а не Хрвати чије би интересе требало да представља, подсећа Хина.

Општи избори у БиХ расписани су за 2. октобар, а постојећи изборни закон дефинише да се у Председништво БиХ бирају по један Хрват и Бошњак из Федерације БиХ и један Србин из Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце