МИЛАНОВИЋ УДАРИО И НА МЕДВЕДЕВА: "Нисам ни на чијој страни - третирају нас као будале, као нацију трећег реда"

Танјуг

03. 05. 2022. у 18:32

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић одговорио је данас бившем руском премијеру Дмитрију Медведеву на упозорење, да га чека одмазда Кијева због ставова о догађајима у Украјини, поруком да није на страни Русије, да не познаје Медведева и да не жели да се "пеца" на такве удице.

МИЛАНОВИЋ УДАРИО И НА МЕДВЕДЕВА: Нисам ни на чијој страни - третирају нас као будале, као нацију трећег реда

Фото: ЕПА

- Да се сада стављам између Медведева и некаквих лудака у Украјини или лудака у Русији. То није мој свет, ја сам на страни Хрватске. Покушавам за хрватски народ искамчити што више - рекао је Милановић у Вуковару, пренели су хрватски медији.

Хрватски председник је овим поводом поново подкачио премијера Андреја Пленковића рекавши:

- Третирају нас као будале, као нацију трећег реда, све то скупа хуљски и удбашки подржава Пленковић само да би се обрачунали са мном, то је најстрашније - рекао је Милановић.

Фото: AP - Alexei Nikolsky

Поново је прозвао Пленковића, који га је назвао руским агентом.

- Ко је први почео, ко већ годину дана избегава, бојкотује? Ко је (генерал Анте) Готовину, Чермака назвао удбашким пудлицама? Ко говори да сам ја руски агент? Ја с Русијом немам везе. Кад је долазио шеф Газпрома у Загреб, од мене је добио шут карту. Не бојим се ни Руса ни Украјинаца, лако ћу ја с претњама. Руси играју своју игру, они су агресор у овом рату, а ми имамо клику на власти - навео је Милановић.

БОНУС ВИДЕО:

БРИТАНСКИ ПЛАЋЕНИК У УКРАЈИНИ: Нико није ни динара добио за ратовање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)