МИЛАНОВИЋ КРИТИКОВАО КУПОВИНУ ФРАНЦУСКИХ ЛЕТЕЛИЦА: Преплаћени и бескорисни - Имамо 12 авиона с краватом

Танјуг

01. 05. 2022. у 23:24

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић поново је данас критиковао то што је Хрватска купила 12 вишенаменских борбених авиона типа Рафали, тврди да су "преплаћени и бескорисни", а да се, како је казао, Француска није заложила за промену изборног закона у БиХ.

МИЛАНОВИЋ КРИТИКОВАО КУПОВИНУ ФРАНЦУСКИХ ЛЕТЕЛИЦА: Преплаћени и бескорисни - Имамо 12 авиона с краватом

Фото: ЕПА/илустрација

- Где је француска помоћ око БиХ? Колико треба платити, десет милијарди евра? Милијарда и по није довољна? - упитао је Милановић у разговору с новинарима у Вараждину.

Он сматра да би било боље да је Хрватска купила стотину беспилотних летилица и ојачала противваздушну одбрану, али каже да је премијер Андреј Пленковић лично одлучио да купи авионе који су, како је навео, Хрватској непотребни, за рат "бескорисни", али добри "за показивање".

- Имамо 12 авиона с краватом јер је дебела девојка или дебели дечак ушао у фабрику слаткиша, гурнуо руку у теглу с пекмезом и то му се јако допало - навео је Милановић.

Истакао је да је о куповини Рафала одлучила "политика, а не војска".

- Шта нама користи тих 12 Рафала с врло мало опреме и врло мало ракета, видите ли колико мало авиони трају у овом рату ако нису најбољи? Топли су колико је бурек топао. Дакле кратко - рекао је шеф хрватске државе, пренео је хрваткси портал Индеx.

Рекао је и да Мађарска са 10-12 пресретача није успела да детектује недавну беспилотну летилицу која је пала на Загреб, а за коју је рекао да је "летећи бојлер".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (6)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге