ПРЕДСЕДНИШТВО НИЈЕ ГЛАСАЛО, ОСТАЈЕМО НЕУТРАЛНИ: Додик каже да бошњачки политичари без сагласности институција износе ставове у име БиХ

С. М.

24. 02. 2022. у 21:03

БОШЊАЧКИ политичари, злоупотребом заједничких институција БиХ, стали су отворено на страну Украјине, осуђујући војну акцију Русије.

ПРЕДСЕДНИШТВО НИЈЕ ГЛАСАЛО, ОСТАЈЕМО НЕУТРАЛНИ: Додик каже да бошњачки политичари без сагласности институција износе ставове у име БиХ

Фото: Председништво БиХ

У првом фронту напада на Русију нашли су се Бисера Турковић, министарка спољних послова БиХ, Шефик Џаферовић, бошњачки члан Председништва БиХ и његов колега Жељко Комшић, који дувајући у исти мегафон осуђују Русију и подржавају Украјину.

Најдаље у заобилажењу институција БиХ отишао је Свен Алкалај, амбасадор БиХ, који се без икакве сагласности и овлашћења придружио изјави ЕУ о руско-украјинској кризи у којој се осуђују потези Русије.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је потез амбасадора Алкалаја ништаван и да се мора сматрати као да није ни повучен:

- БиХ је неутрална у руско-украјинској кризи, односно оружаном конфликту, с обзиром на то да Председништво није одлучило другачије.

Он је потврдио да РС остаје привржена Уставу БиХ и да неће дозволити да се ова ситуација искористи против ње. И председница Српске Жељка Цвијановић поручила је да је најмудрије да БиХ има неутралан став када је реч о ситуацији у Украјини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈЛАКШИ И НАЈТЕЖИ ЈЕЗИЦИ ЗА УЧЕЊЕ: Постоји пет категорија - видите у којој се налази СРПСКИ