МИСЛИО САМ ДА ТО ГОВОРИ НЕКИ РУСКИ ЗВАНИЧНИК: Пленковић се извинио Украјини због изјаве Милановића (ВИДЕО)

Танјуг

26. 01. 2022. у 00:20

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић извинио се данас Украјини због изјаве председника државе Зорана Милановића да је то једна од најкорумпиранијих земаља и одбацио председникове изјаве да ће повући хрватске војнике из Украјине јер их тамо и нема.

МИСЛИО САМ ДА ТО ГОВОРИ НЕКИ РУСКИ ЗВАНИЧНИК: Пленковић се извинио Украјини због изјаве Милановића (ВИДЕО)

Милановић и Пленковић / Фото Танјуг-ХИНА

Милановић је раније данас рекао да је "Украјина и даље једна од најкорумпиранијих земаља на свету, економски стагнира и није добила ништа од ЕУ". Он је такође рекао да Хрватска "нема ништа" са сукобом у Украјини и да ће, дође ли до ескалације, повући "до задњег војника", пренела је Хина.

- Колико је мени познато, хрватских војника у Украјини нема - рекао је премијер новинарима и додао да се контингент хрватске војске који је био у Пољској вратио управо ових дана.

Милановићеве изјаве су нестварне, његова изјава о Украјини као корумпираној земљи је увредљива, рекао је он.

- Овим путем се извињавам Украјинцима, Украјинкама, у име хрватске Владе извињавам се Украјини, једној од првих држава која је признала државу Хрватску и која тренутно има окупиране делове, као што је имала Хрватска - навео је Пленковић.

Милановићеву изјаву да Украјина није добила ништа од ЕУ демантовао је подацима да је Европска унија, што бесповратне помоћи, што зајмова дала до сада 17 милијарди евра, а данас је најавила нову помоћ.

- У први трен сам помислио да је то некакав руски званичник који говори - рекао је Пленковић.

На новинарско питање хоће ли војници Хрватске, чланице НАТО-а, учествовати у операцији ако дође до сукоба, премијер је одговорио противпитањем "Одакле су уопште све те тезе?".

- Политика Хрватске је деескалација напетости, спречавање евентуалног сукоба, подршка територијалној целовитости и територијалном интегритету Украјине - рекао је Пленковић.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХУЛИГАНИ ИЗ ТОРЦИДЕ ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Суд одредио једномесечни притвор за 42 навијача Хајдука