ШМИТ ЗАБРИНУТ: Позива грађане да не одлазе из земље

Танјуг

29. 12. 2021. у 18:44

БОСНА и Херцеговина са неизвесношћу улази у 2022. годину, поручио је данас високи представник Кристијан Шмит и позвао грађане да не одлазе из земље, већ да остану да би, како је рекао, заједно градили нову државу.

ШМИТ ЗАБРИНУТ: Позива грађане да не одлазе из земље

Фото АП

У новогодишњој поруци Шмит је указао да је за грађане Босне и Херцеговине ово била тешка година, коју су обележили пандемија, политичка криза и континуиран одлазак људи.

- Сваки грађанин и свака грађанка и свака породица може да се одлучи да остане овде, нарочито млади људи, а то значи да мора за њих да се направи боље окружење економско, социјално, боља стабилност, боље саобраћајнице су им потребне, то су ствари које су људима потребне, и ја се надам да ћемо 2022. моћи да кажемо да смо победили пандемију - рекао је Шмит.

Високи представник, који је у Републици Српској непризнат, јер није изабран по легалној процедури, позвао је грађане да се вакцинишу и додао да му је циљ да се укључе у политичке дискусије.

Рекао је и да добија много писама од младих људи који га питају да ли треба да буду забринути за будућност БиХ.

- Наравно да има ствари које нису добре, али ако заједнички радимо на заједништву и развоју заједништва онда БиХ има прилично велике шансе, због тога млади људи останите овде у земљи, изградите ову земљу и помозите у њеној изградњи, пре свега због тога јер и ваше породице зависе од вас - рекао је Шмит.

Шмит уверава и да је одлучан да помогне БиХ да крене напред, што је циљ и Европске уније и то корак по корак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком