АНТИВАКСЕРИ ПРОТЕСТОВАЛИ У ЗАГРЕБУ: Траже ослобађање вођа нереда, један оптужен због подстицања на тероризам!

Танјуг

05. 12. 2021. у 07:06

У ЗАГРЕБУ је у суботу одржан нови скуп против ковид потврда, на коме се окупило неколико стотина грађана, а део њих је касније отишао испред зграде суда да пружи подршку вођама антиваксерских протеста.

АНТИВАКСЕРИ ПРОТЕСТОВАЛИ У ЗАГРЕБУ: Траже ослобађање вођа нереда, један оптужен због подстицања на тероризам!

Фото: Јутјуб/mrtvi kut

Неколико десетина демонстраната након протеста на Тргу Француске Републике, дошло је пред зграду Жупанијског суда у Загребу како би подржали ухапшене Марка Францишковића и Натка Ковачевића.

Суд је јуче одредио истражни затвор Марку Францишковићу осумњиценом за јавно подстицање на тероризам, док је други окривљени Натко Ковацевић пуштен да се брани са слободе, уз мере опреза.

Државно тужилаштво је раније за ову двојицу затражило истражни затвор након што је против њих покренуло истрагу због јавног подстицања на тероризам током протеста због ковид потврда.

Францишковићу је истражни затвор одређен због опасности од понављања дела, док ће Ковачевић, који је пуштен на слободу, морати да се сваке недеље јавља у полицијску станицу.

Тужилаштво сумњичи Францишковића и Ковачевића да су током новембра 2021., иступали на непријављеним јавним протестима одржаним због противљења одлукама Националног штаба Цивилне заштите уведеним ради сузбијања пандемије ковид-19 и објављивали снимке тих и других наступа, као и да су путем јавно доступних интернетских платформи позивали грађане из свих делова Хрватске и иностранства да дођу у Загреб и да се окупљају и по другим градовима.

Њима се на терет ставља и да су позивали грађане на нападе телесног интегритета других особа, чланова владе и посланика у Хрватском сабору, позивали на заузимање Хрватске радио-телевизије, других јавних објеката и инфраструктуре и на насилне методе борбе против легалних институција, насилну промену поретка и смену легално изабране власти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље