БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ СЕ ПРЕИГРАО: Коме треба муџахединска армија?

Novosti online

03. 12. 2021. у 18:56

АПЕЛАЦИЈА за ношење браде у Оружаним снагама БиХ, коју је Уставном суду БиХ упутио председник СДА Бакир Изетбеговић, доказ је агресивне градње исламског друштва у БиХ, оценио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић уз напомену да ни ЕУ и НАТО-у није потребна муџахединска армија.

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ СЕ ПРЕИГРАО: Коме треба муџахединска армија?

Фото: ЕПА

Галијашевић сматра да та апелација истовремено сведочи и о стању духа у Сарајеву, које, како је рекао, данас представља највећу и најрадикалнију исламску метрополу у Европи.

- Подношењем апелације Изетбеговић је практично директно и јавно подржао иницијативу Републике Српске да у складу са Дејтонским споразумом поново формира властите оружане снаге. Тим потезом је недвосмислено поручио да жели да формира муслиманску армију, а то значи да подржава дисолуцију Оружаних снага БиХ. Јасно је свима да у таквој исламској војсци не могу бити и Срби и Хрвати - рекао је Галијашевић.

Одлуку Изетбеговића да у име свих Бошњака од Уставног суда захтева право да идентитет радикалних муслимана и визуелни изглед муџахедина буде слика Оружаних снага БиХ, Галијашевић разуме и као његову жељу да гради нови одред муџахедина, прво под окриљем оружаних снага, а у будућем времену и у другим институцијама БиХ.

- Ни НАТО-у, а ни ЕУ није потребна та брадата, муџахединска армија, нити им је потребна таква БиХ - сматра Галијашевић.

Тврди да је то директан притисак на Србе и Хрвате у БиХ.

- Иако Бошњаци нису талибани, а ни Арапи, оваквим политичким и верским процесима, које у име народа диктира СДА, ствара се ружна слика - рекао је Галијашевић.

Фото: Јутјуб принтскрин

Он је рекао да се европским посматрачима шаље порука да "постоји само један ислам, да је његова природа радикално политичка, нетолерантна и ратничка, те да се исламско друштво не може реформисати".

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)