ОПЕТ ИМ СРБИ КРИВИ: Нова афера у Хрватској, Шкоро донео језиву фотографију на конференцију за штампу (ВИДЕО)

Танјуг

30. 11. 2021. у 14:33

ПОСЛАНИК у хрватском сабору и бивши лидер опозиционог Домовинског покрета Мирослав Шкоро оптужио је данас групу младића српске националности, из Сремског Лаза, да су у Ловачком дому у Старим Јановцима претукли 28-годишњег Винковчанина јер је, како тврди, хтео да наручи његову песму Мата.

ОПЕТ ИМ СРБИ КРИВИ: Нова афера у Хрватској, Шкоро донео језиву фотографију на конференцију за штампу (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/ PIXSELL

Шкоро је на конференцији за новинаре у сабору рекао да се инцидент догодио пре две седмице.

Показујућу фотографију претученог Винковчанина, Шкоро је рекао да га је посетио након инцидента и додао да сматра недопустивим да се "тешке телесне повреде квалификују као ремећење јавног реда и мира", пренео је хрватски јавни сервис ХРТ.

Шкоро је рекао да му је младић испричао да је осетио некакву нетрпељивост у простору у којем су се налазили, али да је ипак наручио песму Мато, после чега је уследио ударац у главу, а потом, како је казао, и "класично ципеларење".

Мато је, иначе, у Шкориној песми сеоски мангуп, пијаница и распикућа, којег село не воли. Али, онда 90-их, када је "домовина позвала на одбрану", он се први одазове, "одбрани је и враћа се у село као херој".

Шкорина конференција за новинаре уследила је две седмице од наводног инцидента и два дана након што је непознати починилац оскрнавио српску заставу у Вараждину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)