СРАМОТА У ВУКОВАРУ: Милошевићев "корак више" под усташким барјаком

Новости онлине

18. 11. 2021. у 13:59

ПОТПРЕДСЕДНИК владе Хрватске из Самосталне демократске српске странке данас је стао под црни усташки барјак на коме је писало: Јасеновац - за дом спремни?!

СРАМОТА У ВУКОВАРУ: Милошевићев корак више под усташким барјаком

Борис Милошевић / Фото Танјуг

Наиме, Борис Милошевић је данас учествовао у Колони сећања у Вуковару коју су организовали хрватска држава и Удружење бранитеља у спомен  "тридесете годишњице од страдања града од агресорске ЈНА и српских паравојних формација".

У поворци која је била дуга око 5,5 километара нашао се и злогласни барјак из епохе НДХ на којем је исписан усташки поклич и назив монструозног логора у којем је убијено на стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома.

Фото: Принтсцреен

 

То очигледно није сметало Милошевићу, који је после церемоније поручио да је његово присуство у колони "корак више ка помирењу" :

- Данас сам дошао да се поклоним жртавама и искажем поштовање. Надам се и желим да данас Вуковар буде град пијетета, а сутра град радости и весеља, љубави свих становника који живе у Вуковару и воле свој град.

Милошевић је био данас једини српски представник у граду на Дунаву, а пре два дана је заједно са Милорадом Пуповцем одао пошту и страдалима на пољопривредном добру "Овчара"

Ови потези поменутог тандема с огорчењем су примљени код припадника српског народа у Хрватској, па се с правом поставља питање да ли су Милошевић и Пуповац, после мазохистичких епизода у време "вуковарске обљетнице" достојни да и даље представљају Србе.

Иначе, данашњој церемонији присуствовали су председник Хрватске Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић, министри, представници политичких странака, као и удружења ратних ветерана, породица страдалих. Такође, био је присутан и бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

ХРВАТИ БЛОКИРАЛИ НОВАЦ ЗА ИЗБОРЕ! Кулминирала политичка криза у БиХ