ПОБУНА У СПЛИТСКОМ ЗАТВОРУ: Прете штрајком глађу - Траже да им се достављају пице у собе?

Novosti online

26. 10. 2021. у 08:49

У СПЛИТСКОМ ЗАТВОРУ дошло је до побуне, коју је организовао један од утицајнијих затвореника Деан Мартедић, ког су због тога преместили из затвора на Билицама.

ПОБУНА У СПЛИТСКОМ ЗАТВОРУ: Прете штрајком глађу - Траже да им се достављају пице у собе?

Фото: Pixabay

Деан Мартедић звани Ђиђи, оптужен да је на челу злочиначке организације која је планирала шверц дроге у великим количинама преко луке Антверпен, премештен је из сплитског у шибенски затвор, и то из сигурносних разлога.

Премештај је од сплитског суда затражила Управа затвора и то због тога што су за Мартедића утврдили да је један од организатора и иницијатор петиције и могућег штрајка глађу у затвору. Разлог одбијања хране је притисак притвореника на побољшање услова, а у захтеву за премештај наводи се како траже доставу пица у собе, јавља Далматински портал.
С обзиром на то да се ради о притворенику с великим утицајем на популацију унутар затвора, процењено је да ће се његовим премештајем побољшати сигурносна ситуација у затвору на Билицама.
Управа затвора у Сплиту већ се суочила с неколико побуна притвореника, а и Мартедић је пре 15 година суделовао у једној. Док је чекао пресуду за диловање, блокирао је врата ћелије с још неколико притвореника, а забележен је и његов напад на Марка Бекавца, који је тада био притворен због убиства на Бачвицама.

(24sata.hr)

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)