ВЕСТИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Пленковић открио да ли ће расти цене струје и гаса у Хрватској

Танјуг

21. 10. 2021. у 18:33

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да се цене струје и гаса за грађане и велики део привредних субјеката у Хрватској неће повећавати до краја грејне сезоне.

ВЕСТИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Пленковић открио да ли ће расти цене струје и гаса у Хрватској

Фото: ЕПА

- Што се тиче наших суграђана и огромног дела привредних субјеката, цене гаса и електричне енергије неће расти и ми смо ту у сигурној зони практично до краја сезоне грејања, отприлике до почетка априла идуће године - рекао је Пленковић по доласку у Брисел на самит ЕУ, на којем је је једна од главних тема вртоглави раст цена енергије.

Он је додао да би "поскупљење једино могли да осете привредни субјекти који нису имали дугорочне, него краткорочне уговоре о снабдевању гасом, преноси Хина.

Навео је да хрватска влада има на располагању различите алате које ће користити у зависности од тога како ће се развијати ситуација с ценом енергије.

За сада је ограничила максималне цене бензина и дизела.

- Тиме смо стабилизовали очекивања у ових месец дана да видимо како ће се развијати стање с ценама нафте и тако примирили било какав удар на домаћинства, на стандард грађана - рекао је Андреј Пленковић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)