МИЛОРАД ДОДИК: Присуствујем седницама, али не гласам како би Шефик Џаферовић и Жељко Комшић желели

Novosti online

13. 10. 2021. у 22:46

У САРАЈЕВУ кажу блокада институција, што није тачно. Присуствујем седницама, а што гласам против, и што није по вољи преостала два члана, то није мој проблем, поручио је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

МИЛОРАД ДОДИК: Присуствујем седницама, али не гласам како би Шефик Џаферовић и Жељко Комшић желели

Фото: Д. Поздеровић

Истакао је да је у понедељак седница Председништва БиХ.

- Председавајући Председништва Жељко Комшић је на дневни ред ставио свашта, па и уговор о Исламској заједници. Предвиђено је да у неколико тачака присуствује и министарска спољних послова у Савету министара Бисера Турковић. Устаћу од стола и сести са стране док она реферише. Нема потребе да седим за истим столом. Кад дође гласање, гласаћу против, шта год рекла. Они кажу блокада, није блокада, ја сам на седници, а што нећу да гласам како њих двојица то мисле, то није блокада, већ тако Председништво БиХ треба да функционише - истакао је Милорад Додик.

Додик се осврнуо и на неодржану заједничку војну вежбу Оружаних снага и Војске Србије.

- Била је одлука да се одржи штабна вежба САД и Оружаних снага. Рекао сам може, али да се одржи и са Војском Србије. Донели смо у истом тренутку да се обе вежбе одрже. Пустимо да се одржи ова прва, а када је на ред дошла вежба са Србијом, онда се све опструише, ван свих уставних овлашћења - нагласио је Додик у емисији "Телеринг".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)