ДРАГАНА ЈЕЦКОВ: СДСС апсолутни победник допунских избора!

Novosti online

03. 10. 2021. у 20:01

НА одржаним допунским изборима где су бирани представници мањина Самостална демократска српска странка остварила је најбоље резултате.

ДРАГАНА ЈЕЦКОВ: СДСС апсолутни победник допунских избора!

Фото: СДСС

У игри је било укупно 72 мандата која припадају српској заједници у више од 60 опћинских и жупанијских јединица. СДСС је у највећем броју средина остварио најбоље резултате, од чега је најважнија победа остварена у Вуковарско-сремској жупанији где је СДСС освојио све мандате тј. укупно три жупанијска већника. 

Драгана Јецков потпредседница СДСС је истакла да је резултат ових избора најбоља потврда исправности политика које воде.

- Поносна сам на све наше активисте који су показали да имамо озбиљну страначку инфраструктуру и да можемо дигнути наше људе да изађу на гласање у врло кратком времену. СДСС је свих ових година побеђивао, али никад толико доминатно као за ова два претходна циклуса - рекла је она.

Потпредседница СДСС-а се захвалила свих гласачима што су искористили своје право и изашли да гласају.

- Хвала свим Србима који су данас изашли на биралишта и указали нам поверење. Морамо оптавдати поверење наших људи и још више се борити да сва права која по закону припадају нашој заједници буду и конзумирана. У појединим срединама и дан данас није било лако изаци али овако висок одазив и зеља да учествују на изборима свих Срба најбољи је доказ нормализације прилика у друштву и исправне политике коју водимо са партнерима на националном нивоу. СДСС је српска национална странка у Хрватској. То су наши корени и наша садашњост и будућност. Посебно смо поносни што је велики број младих у урбаним срединама изашао на изборе и декларисао се као Србин или Српкиња и дао поверење нама. Млади људи су они на којима остаје будућност српске заједнице и важно је да су свесни свога националног идентитета. Веома ме радује што смо у мојој Вуковарско-сремској жупанији освојили три од три мандата. Са већ освојена два мандата у жупанијској скупштини сада имамо пет мандата укупно чиме постајемо незаобилазан партнер у будућој власти у жупанији. Имаћемо већу политичку снагу и моћи ћемо још више захтевати да се решавају проблеми наше заједнице као што су образовање на српском језику , запошљавање, обнављање наших цркава и очување културног идентитета кроз разне пројекте. Овај резултат, заједно са резултатом из маја са првог круга избора велика је обавеза та све нас да се још више и јаче боримо да Срби у Хрватској имају бољу будућност. Хвала и нашој матици Србији која нас је подржала. Наставићемо да радимо као и до сада са још већим жаром и ентузијазмом - навела је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)