ОВО ЈЕ МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА ПРОНАЂЕНА НА КРКУ? Хрватска полиција синоћ је добила кључне информације о жени без идентитета

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 11:10 >> 11:11

ХРВАТСКА полиција у уторак увече је од чешких колега добила информације које би могле расветлити ко је жена која је 12. септембра нађена на неприступачном терену у ували Солине на отоку Крку.

ОВО ЈЕ МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА ПРОНАЂЕНА НА КРКУ? Хрватска полиција синоћ је добила кључне информације о жени без идентитета

Фото ХГСС ПУ Приморско-Горанска

Ову информацију хрватски медији сазнали су из извора у Министарству унутрашњих послова.

Наиме, с обзиром на то да има неколико особа истог имена и презимена које би могле одговарати идентитету жене која је нађена без икаквих исправа и с лакшим озледама, хрватска полиција ће кроз размену отисака прстију и других идентификацијских података са чешким колегама утврђивати идентитет, те ће тек након што то буде потврђено криминалистичким техникама и методама о томе обавестити јавност.

Од тренутка кад је примила дојаву о жени без идентитета, хрватска полиција, како на локалном тако и на међународном нивоу прикупља све релевантне информације о жени нађеној на Крку, која је изврсно говорила енглески и о којој пишу хрватски и светски медији. Та загонетка, верују у полицији, могла би бити решена већ данас, а имамо неслужбене информације да би се заиста могло радити о држављанки Словачке.

- Могу потврдити да смо од сведока добили информације о жени. Проследили смо их хрватској полицији и, ако је потребно, помоћи ћемо у истрази - рекао је гласноговорник чешке полиције Давид Шон за чешке медије.

Предео на којем је непозната жена пронађена у ствари је полуострво, неких 200 метара испод самог насеља Добрињ, који формира увалу с популарним шљунчаним плажама.

Претпрошлог викенда, када је пронађена, било је сунчано, а на Крку, иако је сезона готова, било је још доста туриста. Полицији се, како неслужбено сазнајемо, још није јавио нико ко трага за особом. Полиција је објавила и њену фотографију, тражећи помоћ грађана, уколико је препознају.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)